Helse & Livsstil

Han elsker også sladder

Menn er like glade i sladder som kvinner.

Han elsker også sladder
Publisert
Sist oppdatert
Ryktet om at kvinner er større sladrekjerringer enn menn er betraktelig overdrevet, skal vi tro ny forskning.

Ved Universitetet i Leicester i Storbritannia har forskeren Charlotte De Backer funnet ut at menn i like stor grad som oss synes slarv er stas.

Og vi sladrer om de samme tingene. Er temaet en kvinne, handler det helst om hvor pen hun er. Er temaet en mann, handler det om hvor rik han er. Kvinner foretrekker imidlertid å sladre om andre kvinner.

Folk som er i et forhold sladrer like mye som single, til tross for at det oftest sladres om potensielle nye partnere. Den ferske studien viser nemlig at sladder er en sentral måte for menn og kvinner å finne, og finne ut mest mulig om, mulige nye kjærester.

- Vi hadde ikke forventet at folk i parforhold skulle være så interessert i denne type sladder, men det er de altså. Vi trodde at kvinner skulle være mer opptatt av sladder enn menn, og at de skulle huske mer av de som ble sagt. Men her er det likt for begge kjønn. Det sladres imidlertid mer om kvinner enn om menn. Sladder har en klar funksjon i livet for oss mennesker, sier De Backer i en pressemelding.


LES OGSÅ:
  • Sladder på jobben

  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer