Helse & Livsstil

Han ser på andre kvinner

Slik takler du at mannen i ditt liv glaner på damene.

Han ser på andre kvinner
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har et problem i forhold til min samboer. Tre ganger har jeg opplevd at han har sett på andre damers rumper. Siste gang var i en butikk hvor han så på klær. Ekspeditrisen sto med ryggen til ham, jeg kom inn i butikken og fikk se at han så på helt andre ting enn klær. Jeg konfronterte ham med det og da innrømmet han det - «jeg så på rumpa hennes», sa han.
 • Ta testen: Hvor sjalu er du?
 • Akkurat de ordene dukker opp i hodet på meg til en stadighet – jeg får ikke fred, og det er så utrolig sårt! Vi har barn sammen og jeg er bekymret for hva dette gjør med forholdet vårt.
 • Sykt å være sjalu?
 • Få kontroll over bitchen i deg
 • Han har beklaget det som skjedde og sier at han ikke kan gjøre noe mer. Jeg vet det - men hva gjør jeg, hvordan skal jeg takle dette videre - når skaden har skjedd??Håper du kan gi meg noen gode råd.RandiSvar: Vi skjønner godt at du synes det er leit at mannen din ser på andre kvinner. Det føles som et svik, og du blir utrygg på hvor du har ham. Men likevel – det er vanlig og naturlig at både kvinner og menn ser på andre enn partneren sin. Det er uhøflig av ham å gjøre det så åpenlyst, men det trenger på ingen måte å bety at han er interessert i andre enn deg, eller at forholdet deres er i fare.
 • Er han utro?
 • Når du synes dette er så sårt kan nok dette henge nært sammen med at dere har barn sammen. Det er ikke rart at du har et enda sterkere behov for å holde mannen din for deg selv enn ellers. Men kanskje er reaksjonen din sterkere enn den trenger å være. Hvis han er veldig opptatt av andre kvinner, eller forelsker seg i en annen, er det fare på ferde. Men det trenger ikke å true forholdet deres at han ser på andre kvinner noen ganger.Han har lovet deg at han aldri skal se på andre igjen, men dette løftet klarer han nok ikke å holde. Når han har lovet det, er det vel mest for å berolige deg. Vi håper det ligger en god tanke bak dette fra hans side – at han gjerne vil at du skal føle deg trygg, selv om dette koster ham et umulig løfte. Når det kommer til stykket må du nok bare tåle at dere er omgitt av vakre mennesker som det kan være fristende å se litt ekstra på. Trøsten er at det er forskjell på å se og røre.Hanne Weie OddliPsykolog og samlivseksperthanne@kk.noPeder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.