<strong>SNORKER HAN SOM EN DAMPVEIVALS?:</strong> Dersom han snorker veldig høyt, bør du sende søvntyven din til en lege.  Foto: PantherMedia
SNORKER HAN SOM EN DAMPVEIVALS?: Dersom han snorker veldig høyt, bør du sende søvntyven din til en lege. Foto: PantherMedia Vis mer

Søvn Og Vekt

Hans skyld at du er så trøtt?

Slik redder du både forholdet og skjønnhetssøvnen.

Publisert
Sist oppdatert

At vi sover dårligere etter en skikkelig krangel med kjæresten, er ikke så rart. For når vi går til sengs med tomatrester i håret og skyllebøtter i øret, påvirkes selvsagt nattesøvnen.

Og som vi vet, kan dårlig søvn igjen ha en negativ effekt på forholdet.

Men, hva om det ikke er kranglingen som er problemet, men det kjæresten din gjør mens han sover, som er grunnen til at du ikke får skjønnhetssøvnen din?

Huffington Post har laget en liste over tegn på at han er en søvntyv, og hvordan du kan løse problemet:

Han har snooze på repeat

Ifølge Ilene Rosen, direktør ved University of Pennsylvania Sleep Fellowship, bør den fristende snoozeknappen unngås.

Når han trykker på den for å snike til seg bare fem minutter til i senga, og det skjer mange nok ganger, går det utover søvnkvaliteten.

Det er mye bedre å stå opp når alarmen går, alt annet er å lure seg selv.

- Det beste sengekamerater kan gjøre for hverandre, er å legge seg til samme tid, og stå opp til samme tid, sier Rosen til Huffington Post.

<strong>SKRU AV SLUMREKNAPPEN:</strong> Sov heller så lenge du kan, og stå opp når alarmklokken ringer. Foto: All Over Press
SKRU AV SLUMREKNAPPEN: Sov heller så lenge du kan, og stå opp når alarmklokken ringer. Foto: All Over Press Vis mer

Han ser på tv i senga

Det blå lyset fra tv-skjermen, nettbrettet eller smarttelefonen lurer den indre klokken til å tro at vi skal være våkne.

- At èn ser på iPhone-telefonen når den andre ikke har sovnet ennå, vil være forstyrrende, sier Rosen.

Nei, er dere ute etter en god natts søvn, er det best om dere blir enige om at i sengen så sover vi, og her er verken Netflix eller Instagram velkomne.

Han snorker

Er det kjæresten eller en dampveivals du har ved siden av deg i senga? Snorking kan gjøre at selv par som er hodestups forelsket, flytter til hvert sitt soverom.

Å slanke seg litt, ikke drikke alkohol før leggetid og å sove på siden kan hjelpe mot snorking, men ikke alltid.

- Snorking kan også være et tegn på at sengepartneren din har en søvnlidelse, og bør være noe dere tar seriøst, sier Rosen.

Og er det et stort problem, og snorkingen er høy, kan dere be om hjelp fra festlege eller oppsøke en søvnspesialist.

ENDA EN BRÅKETE NATT? Ja, sover du sammen med en som snorker, går det utover nattesøvnen - be ham om å ligge på siden, eller oppsøk lege.  Foto: bara - Fotolia
ENDA EN BRÅKETE NATT? Ja, sover du sammen med en som snorker, går det utover nattesøvnen - be ham om å ligge på siden, eller oppsøk lege. Foto: bara - Fotolia Vis mer

Han er en kosegutt

Klart det er koselig å ligge tett inntil hverandre hele natten, men for noen kan det fort bli litt klamt, varmt og klaustrofobisk.

VIL HAN HELLER KOSE ENN SOVE? Klart det er koselig å ligge i skje og tett i tett, men hvis det går utover nattesøvnen må dere ta en liten prat. Foto: Drubig-photo-Fotolia
VIL HAN HELLER KOSE ENN SOVE? Klart det er koselig å ligge i skje og tett i tett, men hvis det går utover nattesøvnen må dere ta en liten prat. Foto: Drubig-photo-Fotolia Vis mer

Si til ham at du gjerne vil kose litt før dere sovner, men at du blir en bedre kjæreste etter en god natts søvn, noe du ikke får hvis dere ligger i skje i åtte timer.

Morgenfugl (hjelp)

Ja, er det slik at han elsker å sprette opp i otta?

Vel, da må regelen være at når alarmen går klokken 05, må han skru den av øyeblikkelig, så den ikke vekker deg. Det samme gjelder når han kommer hjem fra fest sent på natten, da er det rett i seng, på lette hoser.

Vrir og vender på seg

Er det noe som gjør at kjæresten din ikke får sove, og han kaster seg rundt i sengehalmen og sukker tungt, er det store sjanser for at du vil gjøre det samme.  

- Har han (eller du) vært i senga i 15 til 20 minutter, uten å ha sovnet, er det bedre for begge om han står opp, sier Rosen.

<strong>UROLIG HELE NATTEN:</strong> Hvis partneren din ikke får sove, går det utover deg også - si til ham at han bør ta seg en tur rundt i huset, lese en kjedelig bok eller drikke søvndyssende te. Foto: PantherMedia
UROLIG HELE NATTEN: Hvis partneren din ikke får sove, går det utover deg også - si til ham at han bør ta seg en tur rundt i huset, lese en kjedelig bok eller drikke søvndyssende te. Foto: PantherMedia Vis mer

Lider du av insomnia, blir du nemlig fortere frustrert i senga, enn om du er oppe og leser en (helst litt kjedelig) bok, mediterer eller drikker en kopp beroligende te.

Er hund eller baby

Det er mye annet vi kan ha oppi senga, enn en kjæreste.

Lille Fido, for eksempel, eller en honninggul Golden Retriever.

Faktisk så opplyser over 30 prosent av de som sover med lodne små venner, at de våkner opp minst èn gang hver natt, ifølge nyere forskning.

- Får du ikke nok søvn, så må de som måtte være i sengen din, enten det er et dyr eller en baby, tilpasse seg, dersom det er mulig, sier Rosen.

Og funker ikke det, er det bare èn ting å gjøre, og det er å legge dem andre steder enn i din seng.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer