Vekt

– Har aldri brydd meg om hva folk synes

Men Kon-Tiki-stjernen Anders Baasmo Christiansen kunne likevel være kjempelei seg fordi han var for tjukk.

GJØR SUKSESS: Anders Baasmo Christiansen og hans medskuespillere i filmen Kon-Tiki har satt ny publikumsrekord denne helg. Les det store intervjuet med ham i KK. Foto: Astrid Waller
GJØR SUKSESS: Anders Baasmo Christiansen og hans medskuespillere i filmen Kon-Tiki har satt ny publikumsrekord denne helg. Les det store intervjuet med ham i KK. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Denne helgen har over 155.000 nordmenn strømmet til kinosalene for å se den storslagne «Kon-Tiki»-filmen, som hadde premiere på fredag.

Det er intet mindre enn tidenes beste norske kinoåpning, og regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg har dermed knust sin egen besøksrekord med publikumssuksessen «Max Manus».

Kritikkene fra filmanmelderne har også vært formidabelt gode, og skuespiller Anders Baasmo Christiansen er blant dem som har blitt tildelt mange superlativer.

Se trailer til filmen nederst i saken!

NY NORSK STORFILM: Anders Baasmo Christiansen spiller Herman Watzinger i filmen "Kon-Tiki", som hadde Norgespremiere forrige fredag. Foto: Filmweb.no
NY NORSK STORFILM: Anders Baasmo Christiansen spiller Herman Watzinger i filmen "Kon-Tiki", som hadde Norgespremiere forrige fredag. Foto: Filmweb.no Vis mer

Kan bli trist over vekta

I filmen spiller han Thor Heyerdahls nestkommanderende, ingeniøren Herman Watzinger.

– Watzinger var høy og mørk og juniormester i sprint. De må ha sett bort fra ytre ulikheter. Jeg tar det som et kompliment, sier Baasmo Christiansen i et eksklusivt intervju med KK.


Selv er skuespillerstjernen, kjent fra filmer som «Buddy» og tv-serien «Dag», vant til å strekke seg langt for kunsten. Det være seg å gå opp eller ned mange kilo - eller å gjøre svært grundig research.

- Jeg har alltid tenkt at jeg en gang skal bli syltynn, det har jeg ikke prøvd ennå. Jeg føler meg som en innestengt atlet. Jeg har gått mye opp og ned i vekt, forklarer han:

– Blir jeg for tjukk, kan jeg bli litt trist. Jeg tror det er urinstinktet som slår inn. Er du for tung, greier du ikke løpe fra en fiende. Derfor må du heller ikke komme i konflikt.

BRYR SEG IKKE: Ifølge skuespillerstjernen har han aldri brydd seg spesielt om hva andre tenker. Likevel innrømmer han at han kunne bli lei seg over vekta.  Foto: Astrid Waller
BRYR SEG IKKE: Ifølge skuespillerstjernen har han aldri brydd seg spesielt om hva andre tenker. Likevel innrømmer han at han kunne bli lei seg over vekta. Foto: Astrid Waller Vis mer

Bryr seg ikke om hva folk synes

Ifølge Baasmo Christiansen har han - siden han var liten, båret med seg en slags «todelthet» i forhold til dette med kropp.


– Jeg kunne være kjempelei meg fordi jeg var for tjukk eller for dårlig i fotball. Men alt dette, usikkerheten og ting jeg ville ha ønsket annerledes, er bare glasur.

- I bunn og grunn har jeg aldri brydd meg om hva folk synes. Jeg har et grunnfjell i meg, og jeg vet at det aldri vil velte.

MØTTES PÅ SCENEN: Anders Baasmo Christiansen og skuespillerkjæresten Mariann Hole møttes på scenen.  Foto: All Over Press
MØTTES PÅ SCENEN: Anders Baasmo Christiansen og skuespillerkjæresten Mariann Hole møttes på scenen. Foto: All Over Press Vis mer

Vil følge drømmen

Skuespillerstjernen har lært mye gjennom innspillingen av «Kon-Tiki», særlig når det gjelder eventyr, utfordringer og det å ta sjanser.

– For meg er hovedbudskapet til Heyerdahl, «follow your dreams», ta transsibirske, kjør den bilen gjennom USA, eller ring jenta eller gutten du liker. Det er en oppfordring til å velge eventyret.- Hadde jeg fått samme telefon som Herman Watzinger i 1947, ville nok noe i meg ha ropt JA! sier Baasmo Christiansen til KK.

Sitt eget livsmotto har han arvet fra sin far - som alltid sa: «I am not a club member». For Baasmo Christiansen handler det om ikke å være så opptatt av majoritetsgreier og å gjøre det som er forventet.


Møtte drømmedama på scenen

Drømmekvinnen i hans eget, virkelige liv er skuespiller Mariann Hole. Han spilte Hamlet, hun var Ophelia. Det måtte bli kjærlighet.

Ønsket om barn kom overraskende på ham. Rett før han fylte 30, begynte den biologiske klokken å tikke.

– Jeg kan ikke forklare det med annet enn at jeg ville kopiere faren min. Han fikk barn da han var 29. Ønsket om barn er der fortsatt, men det haster ikke, sier Baasmo Christiansen.

Se trailer til «Kon-Tiki »nedenfor:


Hele intervjuet med Baasmo Christiansen finner du i KKs utgave 34, som er i butikkhyllene nå!

Les også: Agnes Kittelsen: - Ville gjort hva som helst

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer