Nedsatt Sexlyst

Har dere lite sexlyst?

Da kan det faktisk være en idé å sette av tid til det - hver dag!

NEDSATT SEXLYST: Når man har vært sammen en stund er det vanlig at sexlysten dabber av. Heldigvis finnes det noen gode råd som kan hjelpe dere å finne tilbake til der dere var.  Foto: puhhha - Fotolia
NEDSATT SEXLYST: Når man har vært sammen en stund er det vanlig at sexlysten dabber av. Heldigvis finnes det noen gode råd som kan hjelpe dere å finne tilbake til der dere var. Foto: puhhha - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Går du og partneren din gjennom en periode hvor sexlysten til en eller begge av dere er nedsatt eller kanskje ikke-eksisterende?

Da kan løsningen være å sette av tid til å ha sex – i alle fall hvis vi skal tro de amerikanske forfatterne Douglas Brown og Charla Muller.

De mener nemlig at det å ha sex hver dag over lengre tid kan gi økt sexlyst, skriver Q.dk.

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Økte sexlysten betraktelig

Etter en lang periode med lite energi og manglende sexlyst bestemte Douglas Brown og Charla Muller seg – uavhengig av hverandre – for å undersøke om det å ha sex med ektefellene deres hver dag kunne ha en positiv effekt på sexlivet deres.  

Resultatet ble to spennende bøker, «Just do it» og «365 Nights: A Memoir Of Intimacy», hvor begge forteller om hvordan den seksuelle reisen ikke bare ga dem økt sexlyst, men også et bedre parforhold.

SEX HVER DAG: De to forfatterne oppdaget at det å ha sex hver dag over lengre tid økte sexlysten deres.  Foto: Imagery Majestic - Fotolia
SEX HVER DAG: De to forfatterne oppdaget at det å ha sex hver dag over lengre tid økte sexlysten deres. Foto: Imagery Majestic - Fotolia Vis mer

- Etter dette prosjektet har jeg og ektefellen min blitt mer intime. Vi er også mye flinkere til å gi hverandre oppmerksomhet både i og utenfor sengen, skriver Douglas Brown.

For Charla Muller handlet det om å gi mannen sin en 40-års gave han sent ville glemme. Etter mange måneder med lite sex og intimitet, ville hun tilby han sex hver eneste dag i et helt år.

Selv om det var tungt til tider, opplevde Muller i likhet med Brown at det hadde en positiv effekt på både det ene og det andre.

- Vi beviste at det er mulig å ha sex hver dag i et år, og nå nyter vi godt av våre erfaringer. I dag har vi faktisk både tid og energi til å ha regelmessig kvalitetssex, skriver hun.

LES OGSÅ: Har han mistet lysten?

Gi hverandre mer oppmerksomhet

Dersom dere ikke har tid eller energi til å ha sex hver dag, kan dere ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, øke sexlysten ved å gi hverandre litt ekstra oppmerksomhet i hverdagen.

- Det er utrolig viktig å opprettholde kjærligheten i en hektisk hverdag. Siden vi ofte blir altfor fokusert på jobb og barn, og ikke på partneren vår, er det ekstra viktig å sette av tid til sex og intimitet på timeplanen.

- Gi hverandre oppmerksomhet og gjør ting sammen, si at dere er glad i hverandre og vis det. Når man gjør disse små tingene vil også sexlysten komme snikende av seg selv, har hun tidligere fortalt til KK.no.

FARGER PÅ SOVEROMMET: Enkelte farger kan faktisk trigge sexlysten vår.  Foto: jolopes - Fotolia
FARGER PÅ SOVEROMMET: Enkelte farger kan faktisk trigge sexlysten vår. Foto: jolopes - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Ingen forhold er perfekte

Farger kan trigge sexlysten vår

Visste du at fargene dere har på soverommet også kan ha en positiv effekt på sexlysten deres? Det stemmer!

Tidligere har Tove Steinbo, som er ekspert på fargepsykologi og fargesymbolikk, fortalt om en britisk undersøkelse som viser at enkelte farger kan gjøre oss mer yre enn andre.

- I 2012 gjorde butikkjeden Littlewoods en spørreundersøkelse blant 2000 voksne, for å finne ut hvorvidt det er en sammenheng mellom farger og sexlyst. Resultatet viste at de som hadde purpur og fiolett på soverommet, hadde i gjennomsnitt sex 3,49 ganger i uken, mens de som hadde rødt hadde sex 3,18 ganger i uken.

Grått, beige, grønt og hvitt kom derimot verst ut i undersøkelsen.

- Grått er absolutt verst, da det er en depressiv farge som oppfordrer til det motsatte av kos, sex og hygge, mener Steinbo.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer