Kjærlighet & Sex

Har dere sluttet å ha sex?

Det er en myte at det er kvinnens «skyld».

SLUTTET Å HA SEX?: Det er slett ikke så uvanlig at par går gjennom perioder med såkalt "sextørke". Foto: REX/Mood Board/All Over Press
SLUTTET Å HA SEX?: Det er slett ikke så uvanlig at par går gjennom perioder med såkalt "sextørke". Foto: REX/Mood Board/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner sikkert til den nyforelskede følelsen der alt bare er rosa og fantastisk. Du og din kjære koser dere i hverandres selskap, og kan rett og slett ikke få nok av hverandre.

Ja, kanskje har dere til og med sex opptil flere ganger om dagen.

De fleste forhold starter jo slik, men dessverre er det sjeldent at det varer. Et eller annet sted på veien endrer det seg, og sex har plutselig blitt noe som hører sjeldenhetene til. Og noen ganger kan det faktisk bli komplett sextørke. Men hvorfor blir det sånn?

LES OGSÅ: Sexmytene du ikke skal tro på

Mer sex enn amerikanske kvinner

I en nettundersøkelse utført av AshleyMadison.com, som omfattet mer enn 74.000 mennesker fra 26 land, viste det seg at amerikanske kvinner er de som får minst sex. Studien viste nemlig at hele 22 prosent av amerikanske kvinner ikke har sex med sine ektefeller.

Heldigvis står det ikke like stusslig til her hjemme. En studie om norske sexvaner utført ved Universitetet i Tromsø viser at cirka 10 prosent av alle parforhold er sexløse, mens gjennomsnittet lå på samleie én til to ganger i uka. Likevel er det viktig å huske på at alle forhold kan gå gjennom tørkeperioder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer