Hår

Har du begynt å få grått hår?

Ingen grunn til å freake ut selv om du ser at lokkene begynner å bli sølvfarget.

GRÅ RØTTER: Også hertuginner får grå hår, og Kate ser slettes ikke ut til at den grå etterveksten plager henne. Det bør det da heller ikke gjøre.  Foto: All Over Press
GRÅ RØTTER: Også hertuginner får grå hår, og Kate ser slettes ikke ut til at den grå etterveksten plager henne. Det bør det da heller ikke gjøre. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fotografene elsker hertuginne Catherine – eller Kate, om du vil. Og da hun dukket opp i forbindelse med Poppy Day den 11. november, var det naturligvis intet unntak. I tillegg til sitt alltid vakre åsyn, hadde nemlig Catherine noe nytt å vise fram. I 31-åringens hårskill kunne man nemlig se en tydelig ettervekst, og deler av den var grå.Så er det altså slik at selv kongelige får grå hår. Heldigvis ser det ikke ut til at Kate stresser noe særlig med det, noe det heller ikke er grunn til. Om du likevel opplever grå hår du gjerne vil gjøre noe med, finnes det gode triks.LES OGSÅ: Feil sveis kan gjøre deg eldre

Slapp av!

– Ikke freak ut, sier Erick Orellana, frisør ved Sally Hershberger Salon i Los Angeles til Health.com. – Det betyr virkelig ikke at du er gammel. Jeg har kunder på alt fra 20 til 65 med grått hår, tilføyer Karen Conlon, fargespesialist hos Ted Gibson Beauty i New York. Health.com har snakket med en rekke kjendisfrisører og samlet deres beste tips om du opplever å få dine første grå hår. LES OGSÅ: Sveisen kan gjøre deg 5 år eldre

Dropp nappingen

Selv om det kan være fristende å nappe de første grå hårene, bør du absolutt unngå det. Naturligvis er det ikke sant som myten sier, at det vokser flere nye grå hår for hvert grå hårstrå du napper ut. Det som dog skjer, er at håret som vokser ut der du nappet det grå håret vil være kortere og stikke ut. I tillegg fører napping til at du skader hårsekken, noe som kan gi deg tynnere hår over tid. Unngå napping, med andre ord. LES OGSÅ: Grått hår er helt greit

Seriøst – slapp av!

Jo mer du stresser, jo flere grå hår vil du finne. Ikke bare fordi du aktivt leter etter dem, men også fordi stress faktisk kan gjøre at du får flere grå hår.

Gå for volum

Hårstylist Nelson Chan er spesialist på grående hår, og han anbefaler deg å legge mer vekt på volum etterhvert som håret blir stadig mer grått. – Volum skjuler grått hår bedre, sier han. LES OGSÅ: Er grått det nye blondt?

Farg forsiktig

Du trenger ikke farge håret fullstendig selv om du finner noen få grå hårstrå. Prøv en såkalt demipermanent farge, et fargeprodukt ment for å gi gustent hår gløden tilbake. En slik farge skal gli naturlig over i din egen farge, slik at du unngår hard ettervekst og får en mer naturlig look.

Ram inn ansiktet

Å omfavne de grå lokkene kan faktisk gjøre at du ser mer elegant ut. Bare se på Helen Mirren! For å få grått hår til å funke for deg, anbefaler Conlon at du får lagt inn noen highlights, altså lyse striper, rundt ansiktet. Dette vil gi liv til øynene, friske opp og ramme inn ansiktet og gi deg en mer naturlig look sier hun. LES OGSÅ: Hårfargene som gir nytt liv til ansiktet

Snakk med frisøren din

Conlon anbefaler deg også å snakke med frisøren din og legge en realistisk plan. I tillegg til hvor mye penger du er villig til å bruke på hårfarge og frisørbesøk, bør du tenke over hvor ofte du faktisk kommer til å farge håret ditt. – Kate er kjent for sitt nydelige hår, men hun er ekstremt realistisk med tanke på at hun ikke bare kan komme seg til frisøren med en gang hun oppdager et grått hår, spesielt nå som hun har lille prinse George å ta vare på, sier hun.

Gi håret glansen tilbake

En demipermanent farge er en glansbehandling, og vil gi gustent, livløst hår glansen tilbake. Du gir håret litt farge, men først og fremst er det glansen som utgjør den store forskjellen. Dette er også et godt alternativ for deg som aldri har farget håret før. Dessuten er det bedre for håret enn permanente hårfarger.

Prøv krøller

Ved å gi håret ditt mer tekstur, vil du også kunne skjule en del av de grå hårene som dukker opp. Bruk krølltang, varmruller eller en rettetang for å gi håret ditt bølger eller krøller og en mer livlig look.

Gå for grått!

La det grå håret være grått og gjør det til din greie. Siden grå hår er striere enn resten av hårstråene dine, har de en tendens til å stikke opp og ut. Prøv derfor en smoothingkrem for å få dem til å ligge naturlig sammen med resten av håret. En annen fordel med slike kremer, er at de gir håret fukt, noe grått hår ofte trenger mer av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer