Solbrent

Har du blitt solbrent i ansiktet?

Prøv hudpleierens superenkle triks.

VONDT: Det er fort gjort å bli solbrent i ansiktet. Sjekk hva du kan gjøre for å dempe smerten litt.  Foto: beerfan - Fotolia
VONDT: Det er fort gjort å bli solbrent i ansiktet. Sjekk hva du kan gjøre for å dempe smerten litt. Foto: beerfan - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sola skinner over store deler av landet og siden det her hjemme ikke har vært tidenens sommer værmessig, så er det lett å la seg rive med og bli litt overivrig i solen.

Å bli solbrent er skadelig og vondt, og verst er det kanskje å bli det i ansiktet.

For hva gjør man egentlig når man er brent i ansiktet? Tar man fri fra jobb for å ligge hjemme med et konstant lag av fuktighetskrem på? Prøver man å sminke over det? Eller viser man seg bare fram i all sin røde prakt?

Selv om det i hovedsak må gå over av seg selv, finnes det noen smarte triks du kan prøve for å kjøle ned huden, for eksempel supersmarte aloe vera-isbiter!

LES OGSÅ: Får du kviser når du soler deg?

Melk og honning

Rektor og daglig leder av Beauty hudpleieskole, Grethe Marie Grimen, deler sine mest effektive løsninger for å roe ned hovenhet og varme med oss.

Har du en aloe vera-plante i vinduskarmen? Bruk den!

– Aloe vera er noe mange har hjemme. Knekk av en liten del, og smør deg med innholdet. Dette kjøler og pleier, forteller hun til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.