<strong>VIBRATOR:</strong> Dersom du bruker vibratoren din mye kan dette gjøre deg avhengig av stimuli fra den for å oppnå orgasme. Foto: Alex_Mac - Fotolia
VIBRATOR: Dersom du bruker vibratoren din mye kan dette gjøre deg avhengig av stimuli fra den for å oppnå orgasme. Foto: Alex_Mac - Fotolia Vis mer

Sexleketøy

Har du blitt vibrator-avhengig?

Da kan du få problemer med å oppnå orgasme uten.

Publisert
Sist oppdatert

Sexleketøy er kommet for å bli, og for kvinner er det nå helt stuerent å ha en vibrator eller tre i nattbordskuffen.

Er du en av dem som støkk og stadig tyr til den lille vibrerende dingsen for å oppnå orgasme?

Da er du langt fra alene, for ifølge Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, eier hele en av tre norske kvinner et sexleketøy.

- Tallet er stadig økende og det er ingen tvil om at det å eie et sexleketøy har blitt et symbol på å ta ansvar for eget sexliv. Det er slik at hele 75 prosent av kvinner trenger klitorisstimuli for å oppnå orgasme, så det er ikke til å komme unna at bruk av leketøy øker sjansen for nettopp dette, forteller hun til KK.no.

LES OGSÅ: De hotteste sextrendene i 2014

Blir vant til den typen stimulering 

Det er altså ganske vanlig å ta i bruk et leketøy fra tid til annen, men dersom du stadig bruker en vibrator for å oppnå orgasme, kan du få problemer med å nå klimaks uten, forteller Cecilie Kjensli, som er Sexinspirator og innehaver av den erotiske nettbutikken CecilieKjensli.no og sex -og samlivsmagasinet Cpunktet.no.

- Mange lurer på om man kan bli avhengig av et sexleketøy hvis man bruker det for ofte, og det kan man faktisk til en viss grad. Det er slik at hvis du venner deg til kun en form for stimulanse, så blir det vanskelig å oppnå orgasme uten.

- Selv har jeg brukt ulike sexleketøy i over 20 år, og synes det er null stress. De har blitt en naturlig del av sexlivet mitt, både med og uten samboeren. Men når det er sagt anbefaler jeg kvinner å variere stimulien, og ikke bare bruke leketøy, sier hun.

LES OGSÅ: Ikke tid eller energi til sex?

<strong>ORGASME:</strong> Om du venner deg til stimuli fra en vibrator kan du få problemer med å oppnå orgasme uten.  Foto: Piotr Marcinski - Fotolia
ORGASME: Om du venner deg til stimuli fra en vibrator kan du få problemer med å oppnå orgasme uten. Foto: Piotr Marcinski - Fotolia Vis mer

Nedsatt følsomhet «der nede»

I likhet med Kjensli, mener Ebbestad det er fullt mulig å bli avhengig av stimulien fra et sexleketøy dersom du bruker det mye.

- Om man bruker leketøyet mye kan det resultere i at man blir veldig vant til den type stimulering, noe som igjen kan vanskeliggjøre muligheten for å få orgasme ved bruk av fingre, tunge eller penis.

- Hvis man i tillegg setter sexleketøyet på den sterkeste stimuleringen kan man bli vant til dette og følsomheten «der nede» nedsettes. Det er vanskelig å etterligne stimuleringen fra et sexleketøy, sammenlignet med fingre, tunge eller penis som er mykere, sier hun.

Dersom du har blitt vibrator-avhengig og ikke klarer å oppnå orgasme uten den ekstra hjelpen, mener Ebbestad det kan være en god ide å ta en aldri så liten vibrator-pause.

- Om du ønsker at orgasmen skal være tilgjengelig, også uten elektrisk stimuli, bør du ta en pause fra vibratoren. Det du kan gjøre er å vente med å stimulere deg selv til du er blitt ordentlig seksuelt tent. Da blir kjønnet blodfylt og skjeden blir våt.

- Ved forsiktige stimuleringer med innlagte pauser, øker den seksuelle spenningen og tenningen i kroppen. Ved stadig berøringer og bruk av seksuelle fantasier utsetter man orgasmen samtidig som kåtheten øker. Tilslutt klarer man ikke vente lengre, man når det som kalles «point of no return», og man får orgasme, sier hun.

LES OGSÅ: Har dere sluttet å ha sex?

Gi leketøyet en naturlig plass i forholdet

Som tidligere nevnt trenger altså hele 75 prosent av kvinner klitorisstimuli for å kunne oppnå orgasme, og det gjelder også under samleie.

Dersom du sliter med nettopp dette når du og partneren din har sex, mener Ebbestad du bør gjøre ham oppmerksom på problemet og foreslå å bruke et leketøy fra tid til annen.

- Mange par benytter sexleketøy sammen i den felles seksualiteten. Den enkleste måten å få orgasme på for en kvinne er ofte ved stimulering av den ytre delen av klitoris, også mens de har samleie. Mange benytter derfor klitorisstimulering fra en vibrator eller klitorisstimulator.

- Når det er sagt kan aldri et sexleketøy erstatte den nærheten, ømheten, samhørigheten og tilhørigheten som oppstår mellom mennesker som deler seksualitet, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer