Kvinnekroppen

Har du delte magemuskler?

Da hjelper ikke vanlige situps og sunt kosthold, her er øvelsene du bør fokusere på.

DELTE MAGEMUSKLER: Mange nybakte mødre opplever det, men det kan også skje om du er overvektig.  Foto: NTB Scanpix
DELTE MAGEMUSKLER: Mange nybakte mødre opplever det, men det kan også skje om du er overvektig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Delte magemuskler betyr at det danner seg et mellomrom mellom de loddrette magemusklene, ofte skjer mot slutten av et svangerskap og magen strekkes ut både i lengderetning og i bredde, ifølge Norsk helseinformatikk. 

Kjennetegn er når magen buler ut merkbart i et avgrenset område over, under og til sidene for navlen, og denne «posen» ikke forsvinner verken etter slanking eller trening.

Også overvekt øker sjansen for delte magemuskler. 

LES OGSÅ: 4 mageøvelser du garantert ikke har prøvd

Delte magemuskler, jeg?

Du kan enkelt finne ut om du har delte magemuskler eller ikke: 

  • Ligg på rygg og løft hodet opp. Buktrykket øker når magemusklene trekker seg sammen, og du vil se at det buler opp i mellom de to rette magemusklene.
  • Du kan også kjenne etter hvor mange fingre du får mellom magemusklene. Dersom du klarer å få mer enn to fingerbredder imellom, regnes det som separasjon eller delte magemuskler.

 

Fysioterapaut og treningsinstruktør for gravide i Activemamma, Marthe Dalen Monge, møter mange mødre med denne problematikken og har selv erfaring med delte magemuskler. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer