Solkrem

Har du en «smart» solkrem?

Med de rette ingrediensene kan den gjøre mer enn å beskytte mot solbrenthet.

BESKYTTER HUDEN: Det viktigste er å sørge for ikke å bli solbrent, men en solkrem kan også gjøre mer for huden. Foto: All Over Press
BESKYTTER HUDEN: Det viktigste er å sørge for ikke å bli solbrent, men en solkrem kan også gjøre mer for huden. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du vet sikkert hvor farlig det kan være å bli solbrent. Selv om solarium er dobbelt så farlig som naturlig sollys, kan også sommersolen øke sjansen for å få hudkreft.

Solkrem er derfor svært viktig, både på kropp, hals og ansikt - først og fremst for å beskytte mot nettopp hudkreft.

Men selv om dette er den absolutt farligste konsekvensen, så kan også overdreven eksponering fra solen føre til rynker, soleksem og uren hud.

Så hva bør en solkrem inneholde for å beskytte og forebygge mot alt dette?

LES OGSÅ: Se hva stjernene gjør for å få langt hår

UVA og UVB

Det aller viktigste er at solkremen inneholder solfaktor.

- Det viktigste ved valg av solfilter er at det gir god UVA- og UVB-beskyttelse, sier nordisk fagsjef i Dermagruppen, Kjersti Johansen til KK.no.

- Hvis du bare vil ha en solkrem som beskytter mot UV-strålene, spiller det ingen rolle hvilken du kjøper. Solfilterne som brukes i de «vanlige» solkremene er veldig bra, sier skjønnhetsjournalist Tone Skipa i KK.

Er du imidlertid opptatt av hudpleie og vil at solkremen skal gi deg litt ekstra? Kanskje beskytte mot rynker, soleksem eller uren hud?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer