Botox

Har du fått iPhone-fjes?

Stadig yngre kvinner tar botox for å bli kvitt myserynker, melder norsk hudpleieekspert.

Før var overdreven soling årsak til for tidlige rynker. Nå får iPhonen skylda. Foto: Panther Media
Før var overdreven soling årsak til for tidlige rynker. Nå får iPhonen skylda. Foto: Panther Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
iPhone, HTC og en hel rekke andre smarttelefoner er blitt allemannseie.

Vi vet fra før at iPhone faktisk kan gi deg kviser, og nå er det klart at bruken av slike telefoner har ytterligere en negativ effekt på huden.

I Storbritannia går fenomenet under navnet «Blackberry Botox», og det innebærer at stadig yngre kvinner lar seg inijisere med botox for å bli kvitt rynker som har kommet av at de hele tiden myser på de små skjermene på smarttelefonene.

- Vil se photoshoppet ut

Anne Berit Eide er hudterapeut, fagansvarlig og daglig leder ved Oslo Hudpleieklinikk.

Hun bekrefter at fenomenet også i høyeste grad gjelder i Norge. Mens hovedgruppen av de som tok botox før var 35 år og eldre, kryper alderen nå ned mot 30-tallet.

Er du redd for å få iPhone-rynker?- Langt flere unge kvinner velger botox nå enn tidligere. De vil se photoshoppet ut når de står opp om morgenen, forteller Eide, og fortsetter:

- Jeg tenker at det får da være måte på, men faktum er at unge kvinner har vaner nå som ikke fantes da jeg var 30 for 25 år siden. De sitter og myser på disse telefonene, i tillegg til at mange tilbringer mye tid foran pc-en, gjerne i dårlig lys. Muskulaturen rundt øynene er kraftig, og mye mysing gir for tidlige mimiske rynker. Min generasjon fikk rynker på grunn av for mye soling, nå er det mysing som er problemet.

Les også: Her er hudens verste fiender

Nei, dette tror jeg ikke særlig på
 
195 (73%)
Ja, skal bli mer bevisst når jeg bruker telefonen heretter
 
71 (27%)

Bare to ting som virker mot myserynkene: Briller eller botox

- Hva skal man gjøre for å unngå myserynkene, da?

- Det er to ting som virker: Briller eller botox. Jeg anbefaler ikke botox, men mener at det får være noe den enkelte kvinne selv må avgjøre om hun vil ha. Min jobb er å tilby den beste behandlingen. Det er jo ikke en behandling som er farlig på noe vis, men jeg ville nok neppe satt botox på en 18-åring, sier Anne Berit Eide.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer