Sminke

Har du fått leppestift på tennene?

Her er noen triks for å unngå sminketabben du helst vil unngå.

OOOPS: Også kjendisene, som Paris Hilton, opplever å få leppestift på tenna. Heldigvis finnes det råd for å unngå at det skjer med deg.  Foto: All Over Press
OOOPS: Også kjendisene, som Paris Hilton, opplever å få leppestift på tenna. Heldigvis finnes det råd for å unngå at det skjer med deg. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det finnes en rekke tips og produkter for å få sminken til å vare lenger, og selvsagt gjelder dette også for leppestift.

Heldigvis! For det er ikke særlig lekkert når den nydelige leppestiften ser ut som «blødende» leppestiftrester langs leppelinjen etter at du har drukket dagens første kaffe.

For å få leppestiften til å vare, og unngå at den havner på tenna, bør du prøve følgende triks:

LES OGSÅ: Leppestiften frisker opp hele ansiktet

1. Eksfolier

Bruk jevnlig en god leppeskrubb for å sørge for at du få fjernet døde hudceller. Gjør du dette, gir du leppene en jevn overflate, og dette er det perfekte utgangspunktet for å få leppestiften til å vare.

Det finnes en rekke gode leppeskrubber på markedet, men du kan også lage din egen av ting du allerede har på kjøkkenet. Sukker og olje er en perfekt leppeskrubb, nemlig.

2. Prøv en primer

Det finnes egne leppeprimere, akkurat som det finnes primere til ansiktet, til øynene og til øyevippene. For de fleste av oss er ikke primeren et nødvendig steg, men om du sliter veldig med linjer i leppene eller med å få leppestiften til å sitte, kan du prøve en leppeprimer.

LES OGSÅ: Foundation får leppestiften til å sitte lenger

ET MUST: Liplineren er perfekt når du vil unngå at leppestiften «blør» utenfor leppekanten.  Foto: KKs Lille Sminkeskole
ET MUST: Liplineren er perfekt når du vil unngå at leppestiften «blør» utenfor leppekanten. Foto: KKs Lille Sminkeskole Vis mer

3. Bruk en lipliner

Det høres muligens ut som litt mye jobb, men det er virkelig vel verdt de ekstra sekundene. Line og fyll inn leppene med en lipliner, så vil leppestiften holde seg pen lenger.

I tillegg vil den slites penere, så du slipper å sitte igjen med den berømte linjen rundt leppene når selve leppestiften slites av.

LES OGSÅ: Slik blir leppestiften helt perfekt

LIPLINER: Etter du har påført leppestiften, er det supert å fikse kantene med liplineren igjen. Da blir resultatet helt perfekt.  Foto: KKs Lille Sminkeskole
LIPLINER: Etter du har påført leppestiften, er det supert å fikse kantene med liplineren igjen. Da blir resultatet helt perfekt. Foto: KKs Lille Sminkeskole Vis mer

4. Legg leppestift i flere tynne lag

Bruk gjerne en leppepensel og påfør leppestiften i flere tynne lag. Press leppene mot et lite stykke papirlommetørkle mellom hvert lag, så fjerner du overflødig farge.

Flere tynne lag gjør at fargen jobbes inn i leppene og dermed sitter bedre og lenger.

LES OGSÅ: Triks deg til større lepper

SUPERTRIKSET: Gjør dette og unngå leppestift på tennene.  Foto: KKs Lille Sminkeskole
SUPERTRIKSET: Gjør dette og unngå leppestift på tennene. Foto: KKs Lille Sminkeskole Vis mer

5. Stikk fingeren i munnen

Lukk leppene rundt fingeren og trekk den ut. På den måten fjerner du overflødig farge som har en lei tendens til å sette seg på tennene.

LES OGSÅ: Derfor bør du prøve fingertrikset

6. Sett leppefargen

Bruk et transparent og finmalt pudder til å sette fargen skikkelig. Legg et tynt, tynt lag med papirlommetørkle over leppene, ha litt pudder på en myk sminkekost og press lett oppå papiret.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer