Heshet

Har du hatt hes stemme en stund?

Da kan det være lurt å kontakte lege.

HES: Ja, en forkjølelse kan gjøre deg hes, men det er ikke normalt at det skal vare lenger enn tre uker. Det kan derfor være en idé å få det sjekket. Foto: Shutterstock / Tharakorn
HES: Ja, en forkjølelse kan gjøre deg hes, men det er ikke normalt at det skal vare lenger enn tre uker. Det kan derfor være en idé å få det sjekket. Foto: Shutterstock / Tharakorn Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Heshet er slett ikke uvanlig, og de fleste av oss har nok opplevd å bli hese under en forkjølelse eller en halsbetennelse. Stemmen blir svak, det er slitsomt å prate, og du kan i hvert fall bare glemme å synge.

– Nå er det først og fremst ikke slik at man alltid blir hes under en forkjølelse, men noen ganger kan en virusinfeksjon strekke seg nedover i luftveiene og gi heshet, sier professor og spesialist i øre-nese-halssykdommer ved Oslo Universitetssykehus, Kjell Brandbo til KK.no.

Dersom hesheten din har oppstått under en forkjølelse vil den vanligvis også gå over når forkjølelsen har gått over. 

Skulle den derimot vedvare kan det være lurt å undersøke hvorfor. Det samme gjelder også dersom du har vært hes en stund, uten å ha vært syk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer