Orgasme

Har du hørt om denne orgasmen?

Svært lite omtalt.

Den nye dokumentarfilmen «Orgasmic Birth» avslører en helt ny form for orgasme for kvinner. Foto: Colourbox.com
Den nye dokumentarfilmen «Orgasmic Birth» avslører en helt ny form for orgasme for kvinner. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Visste du at enkelte kvinner får orgasme av å føde?

Det er i alle fall det som påstås i en ny dokumentarfilm «Orgasmic Birth», melder Daily Mail.

Romantisk atmosfære viktig

Klimaks under fødsel er fullt mulig, da både de fysiske og psykiske forutsetningene er til stede, ifølge medisinske eksperter.

- Når babyen kommer ned fødselskanalen, passerer den gjennom det eksakt samme området som noe annet kommer inn - nemlig penis i skjeden, som jo ofte resulterer i orgasme, sier doktor Christiane Northrup til den britiske avisa.

Se bildene: Verdens mest berømte peniser

Kollega Marsden Wagner mener en romantisk atmosfære er det viktigste.

- Det må være som når du elsker med noen. Sikkert, trygt og uforstyrret.

- Orgasmene rullet over meg

I dokumentarfilmen «Orgasmic Birth» får publikum se en rekke kvinner i dunkelt belyste rom som pruster og peser mens de prøver å nå selve toppen av seksuell ekstase.

En av kvinnene i dokumentaren, 29 år gamle Amber Hartnell, sier hun har fått blandede tilbakemeldinger fra andre kvinner.

Mens noen reagerer med avsky, har hundrevis av andre gitt entusiastisk uttrykk for sin støtte. Enkelte har til og med endret egne barselsplaner for å få en mer orgasmisk fødsel.

Hartnell beskriver sin egen opplevelse som dette:

- Plutselig begynte orgasmene og rulle over meg, igjen og igjen. De bare fortsatte og fortsatte. Jeg både lo og gråt. Det var den mest overveldende gleden jeg noensinne har følt i hele mitt liv.

En bivirkning, ikke selve målet

Men selv om vi nå har fått øynene opp for enda en orgasme, er det viktig ikke å la jaget etter denne overskygge det aller vakreste ved barnefødsler.

- Orgasmen er en bivirkning, ikke selve målet. Om du ikke får orgasme når du føder, er det ingen grunn til å føle seg mislykket, sier naturlig fødsel-guru Sheila Kitzinger, som selv har vært vitne til «hundrevis» av klimaksfødsler.

- Jeg ønsker å si en ting til alle menn der ute, legger hun til.

- Vær så snill, ikke gå rundt og tro at partneren din skal produsere en orgasme. Hun «faker» gjerne i senga, men ikke forvent at hun skal gjøre det når hun føder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer