Kosthold

Har du hørt om eple-dietten?

Kelly Osbourne har rast ned i vekt, og mener det skyldes at hun sverger til epletrikset.

Har du hørt om eple-dietten?
Publisert
Sist oppdatert
Kelly Osbourne sier at hemmeligheten bak hennes nye slanke figur er å spise et halvt eple før hun legger seg om kvelden.23-åringen dukket nylig opp med ny fasong, og har nettopp avslørt hva hun spiser.- Jeg har lært et triks, og det er å spise bare litt av noe som verken inneholder karbohydrater eller sukker før jeg legger meg. Det holder forbrenningen i gang. De sier at du aldri skal spise noe før du går til sengs, men jeg har funnet ut at det hjelper om du bare spiser litte grann, som et halvt eple eller noe sånt, før du sovner, sier Kelly til den britiske avisen The Times. Men er det virkelig eplet som har gjort trikset?Les også: Spis deg slank

Legger man ikke på seg av å spise sent?

- Kelly Osbourne har gått ned mer enn 20 kilo. Hun spiser et eple før hun legger seg og sier det holder forbrenningen hennes i gang. Men funker dette virkelig? Jeg trodde man la på seg av å spise sent om kvelden, spør en leser i The Times.Eksperten svarer at et eple om dagen muligens kan holde legen unna, men å spise et eple før leggetid vil trolig ikke bidra til noe særlig mer enn fordøyelsesplager.Epler inneholder et løselig fiber som heter pektin. Dette, i tillegg til fruktosen, gjør et eple til en god snack, fordi det sørger for en langsom stigning av blodsukkeret. Dessuten inneholder de få kalorier, og er et langt sunnere alternativ enn kjeks. Vil du leve litt sunnere?Det at man blir feit av å spise mye på kvelden, er trolig bare en myte. Ekspertene er stort sett enige om at det er det totale kaloriinntaket i løpet av dagen som teller, ikke når kaloriene inntas. Personlig trener og ansvarlig redaktør Irene Mårdalen i Aller-gruppens treningsklubb PersonligTrening.no mener sågar at man bør droppe kaloritellingen helt.- Å spise et eple, enten du gjør det om morgenen eller om kvelden, vil nok ikke ha så mye å si, sier kostholdseksperten i The Times.Her er den hemmelige supermaten

Ingen magiske egenskaper

Uansett om eplet inntas tidlig eller sent, er det en skikkelig superfrukt. Epler inneholder masse viktige næringsstoffer som kan bidra til god helse.Epler inneholder for eksempel antioksidanten quercetin, som er kjent for å bekjempe virus, samt en syre som er kjent for å redusere mengden dårlig kolesterol. - Eplet har imidlertid ingen magiske fettforbrennende egenskaper, skriver eksperten.Gå ned 19 kilo på ett årNår det kommer til matvarer som virkelig har denne effekten, har det vist seg at blant annet chilisaus og sennep sakte men sikkert kan øke forbrenningen.

Kosthold + trening

Forbrenningen øker med 15 prosent etter å ha inntatt chilisaus eller sennep, ifølge en studie utført ved Oxford Brookes University. I tillegg har forskerne sett at ved å drikke seks kopper grønn te om dagen kan man forbrenne 100 ekstra kilokalorier. Men det ligger mer bak Kelly Osbournes vektreduksjon enn bare noen epler. Tips: Spis et eple før maten- Her kommer både en vesentlig reduksjon av kalorier og mer fysisk aktivitet inn i bildet, skriver eksperten i The Times.Osbourne innrømmer også at hun trener jevnlig.– Pilates er forbløffende, holdningen min er så mye bedre og jeg begynner til og med å få muskler på magen – det er utrolig, sier hun til det amerikanske magasinet Life and Style.Kelly sier også at hennes deltakelse i «Dancing With The Stars», den amerikanske versjonen av «Skal vi danse», har bidratt til å endre hele innstillingen hennes til mat og trening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.