Spiseforstyrrelse

Har du hørt om megareksi?

Det er ikke bare kvinner som utvikler forstyrrelser i forbindelse med kropp og mat.

FORSTYRRET KROPPSBILDE: Det er ikke bare vi kvinner som lar oss påvirke av kroppsidealer. Og det er slett ikke bare kvinner som kan utvikle forstyrrelser i forbindelse med kropp og mat. Et godt eksempel på dette er megareksi,  Foto: theartofphoto - Fotolia
FORSTYRRET KROPPSBILDE: Det er ikke bare vi kvinner som lar oss påvirke av kroppsidealer. Og det er slett ikke bare kvinner som kan utvikle forstyrrelser i forbindelse med kropp og mat. Et godt eksempel på dette er megareksi, Foto: theartofphoto - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at vi kvinner daglig utsettes for et ekstremt kroppsfokus, som kan få svært mange av oss til å føle oss mislykket og full av skavanker.

Vi streber etter flat mage og sprettrumpe, og drømmer om modellår og feilfri hud.

I virkeligheten vet vi jo egentlig at alle er forskjellige, og at det ikke går an å få akkurat den kroppen man peker på. Men det betyr ikke at vi alltid godtar sannheten som et gyldig svar, og for noen kan jakten på den perfekte kroppen ta skumle retninger.

Men det er ikke bare vi kvinner som lar oss påvirke av kroppsidealer. Og det er slett ikke bare kvinner som kan utvikle forstyrrelser i forbindelse med kropp og mat. Et godt eksempel på dette er megareksi, den vanligste kroppsbildeforstyrrelsen blant menn.

LES OGSÅ: Advarer mot ny treningstrend

Jakter på den perfekte kropp

Ifølge Wikipedia er megareksi en mental tilstand eller kroppsbildeforstyrrelse der man blir sykelig opptatt av å få stor muskelmasse, og å bli sterkere. Og personer som har denne tilstanden føler seg ofte liten og tynn, når de i virkeligheten er ganske muskuløse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer