Tamarillo, også kalt tretomat, er en frukt som tilhører tomatfamilien. Den er svært lik tomaten i utseende og oppbygging, og smaken kan minne om en krysning mellom tomat og pasjonsfrukt, skriver Bama.no.
LES OGSÅ: ALT du bør vite om antioksidanter
Ikke spis skallet
Tretomaten blir sortert som frukt, men kan også brukes som en grønnsak.I likhet med tomaten kan fargen variere fra rødgul til purpurfarge, men en vesentlig forskjell er at skallet ikke er spiselig. Du skolder tamarilloen for å fjerne skallet og kan koke den litt før servering.
Vitamin C-bombe
Frukten er rik på C-vitamin, er en god kilde til fiber og vitamin A i form av betakaroten.Betakaroten bidrar ikke bare til at du lettere blir brun, men det skal i tillegg hjelpe hver eneste celle i kroppen å holde seg frisk.
Studier har vist at betakaroten skal være godt for huden ved at den nøytraliserer solskader ved å produsere nye og friske hudceller.
En tamarillo inneholder 55 kalorier per 100 gram, mens 100 gram tomat tilsvarer 23 kalorier.
LES OGSÅ: Her er maten som gir deg gyllen hud
Slik bruker du den
Tamarillo egner seg godt naturell eller i fruktsalater. Du kan koke syltetøy eller chutney av den, bruke den i gryteretter eller som tilbehør til ulike kjøtt- og fiskeretter.Ifølge Bama er bruksområdene nesten identiske med tomat og oppskrifter med tomater kan dermed overføres direkte til tamarillo.
Hva med å gjøre det enkelt og lage en tamarillo-bruschetta?
LES OGSÅ: Grønnsakene du bør spise mer av