Sykdom

Har du hørt om vulvodyni?

Det kan være årsaken til smertene i underlivet og er ofte en grunn til at sex uteblir.

VULVODYNI: Tilstanden gir smerter i underlivet, ofte i forbindelse med samleie, og kan være svært plagsomt.  Foto: Sandor Kacso - Fotolia
VULVODYNI: Tilstanden gir smerter i underlivet, ofte i forbindelse med samleie, og kan være svært plagsomt. Foto: Sandor Kacso - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du plaget med smerter i underlivet?

Etter et raskt søk på nettet har du kanskje allerede begynt å bekymre deg for alt fra kjønnsykdommer til livmorhalskreft.

Dersom du mistenker noe av dette er det først og fremst viktig at du utelukker disse årsakene, og ikke stiller diagnose basert på informasjon på nettet, men snakker med legen din.

Når det er sagt, kan det være flere årsaker til smerter i underlivet.

Én årsak til smerter nedentil, som ofte dukker opp i sammenheng med samleie, er kalt vulvodyni.

LES OGSÅ: Derfor bør du ta en titt i toalettskålen

- Har hatt smerter i snart tre uker

I KKs spalte om sex og samliv denne uken, med psykolog og samlivsekpert, Peder Kjøs, får han inn et spørsmål fra en kvinne som er plaget med nettopp smerter i underlivet.

« Jeg har to ganger, med 14-dagers mellomrom, fått oralsex av partneren min. Begge gangene har det vært så vondt at jeg ikke har kunnet fullføre», skriver Trine.

«Nå har jeg i snart tre uker hatt smerter i klitorisområdet. Det er vanskelig å si bestemt hvor det er, men det er en slags verking rundt og på klitoris, og bak skambenet. Har du hørt om så langvarig smerte før, og når bør jeg oppsøke lege?»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer