Helse & Livsstil

Har du klemt noen i dag?

Alle trenger minst en klem om dagen, viser ny forskning.

Har du klemt noen i dag?
Publisert
Sist oppdatert
Britiske psykologer mener at vi alle trenger minst én klem om dagen for å klare oss i våre hektiske liv.
De får støtte av norske sosionomer og psykologer, skriver VG.

– Jeg tror det er viktig å prioritere å ta seg tid til å gi hverandre en klem i en travel hverdag. Fysisk kontakt og omtanke gir oss en god følelse av tilhørighet, sier Gunvor Ek, sosionom og familieterapeut ved samlivssenteret på Modum Bad.
 • Finn hverdagslykken

 • En undersøkelse gjort av forskere ved Manchester Metropolitan University viser at en tredel av de spurte aldri hadde kroppskontakt med andre daglig, mens tre fjerdedeler lengtet etter å bli klemt mer enn de faktisk blir.
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?

 • Studien viste at innad i familien er det spesielt de under tre år som får mest klemmer, og at dette avtar når barna når elleveårsalderen. I perioden elleve til 18 år er det lite klemming, mens mellom 18 og 21 år øker antallet klemmer betraktelig.

  – Berøring og fysisk kontakt er et godt lim i et parforhold. Ofte er vi mer opptatt av å klemme på barna og barnebarna våre enn å klemme på partneren vår. Der tror jeg folk må prøve å være litt mer bevisste. Gi hverandre en klem før man går på jobb, sier Ek.
 • Slik berger du forholdet
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer