Helse & Livsstil

Har du klemt noen i dag?

Alle trenger minst en klem om dagen, viser ny forskning.

Har du klemt noen i dag?
Publisert
Sist oppdatert
Britiske psykologer mener at vi alle trenger minst én klem om dagen for å klare oss i våre hektiske liv.De får støtte av norske sosionomer og psykologer, skriver VG.– Jeg tror det er viktig å prioritere å ta seg tid til å gi hverandre en klem i en travel hverdag. Fysisk kontakt og omtanke gir oss en god følelse av tilhørighet, sier Gunvor Ek, sosionom og familieterapeut ved samlivssenteret på Modum Bad.
 • Finn hverdagslykken
 • En undersøkelse gjort av forskere ved Manchester Metropolitan University viser at en tredel av de spurte aldri hadde kroppskontakt med andre daglig, mens tre fjerdedeler lengtet etter å bli klemt mer enn de faktisk blir.
 • Ta testen: Hvor bra er forholdet ditt?
 • Studien viste at innad i familien er det spesielt de under tre år som får mest klemmer, og at dette avtar når barna når elleveårsalderen. I perioden elleve til 18 år er det lite klemming, mens mellom 18 og 21 år øker antallet klemmer betraktelig.– Berøring og fysisk kontakt er et godt lim i et parforhold. Ofte er vi mer opptatt av å klemme på barna og barnebarna våre enn å klemme på partneren vår. Der tror jeg folk må prøve å være litt mer bevisste. Gi hverandre en klem før man går på jobb, sier Ek.
 • Slik berger du forholdet
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer