Operere Nesa

Har du komplekser for nesen din?

For noen kan det faktisk bli en besettelse, ifølge ekspert.

KOMPLEKSER: Det er ikke alle som er like fornøyd med den nesen de ble utdelt. Men bør du operere eller ikke? Foto: Scanpix/NTB
KOMPLEKSER: Det er ikke alle som er like fornøyd med den nesen de ble utdelt. Men bør du operere eller ikke? Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: For stor, for bred, for krokete? Det finnes mange ulike neser, og det er kanskje en del av oss som ikke er så fornøyd med den vi ble født med.

Spørsmålet er selvsagt om du er så misfornøyd at du ikke kan leve med det?

Noen ganger kan det være slik at det bare er du selv som anser det som et problem. Men dersom du først har tenkt å gjøre noe med det, så bør du tenke deg godt om.

– Min erfaring med mennesker som ønsker nesekorrigering, er at dette ofte er noe de har tenkt på i flere år eller tiår. Det er ikke en spontan idé folk får, med mindre det har skjedd et uhell og man har knekt nesen eller lignende, sier spesialist i plastikkirurgi, Stefan Emmes, ved Plastikkirurgisk Institutt i Bergen til KK.no.

Kan bli en besettelse

Har du først oppdaget at nesen er «feil» så blir det vanskelig å se bort ifra. For noen kan det nesten bli en liten besettelse.

– Nesen sitter jo midt i ansiktet, så du kan jo ikke unngå å se den hver gang du ser deg i speilet. Og har du først hengt deg opp i det så er det vanskelig å legge det fra seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer