Lite Sexlyst

Har du lite sexlyst og ofte pliktsex?

Sistnevnte kan, satt på spissen, sammenlignes med prostitusjon, ifølge ekspert.

LITE SEXLYST - DERAV MYE PLIKTSEX?: Det er ikke uvanlig å ha plktsex med partneren sin fra tid til annen når sexlysten er litt lav, men blir det en vane bør du ta det på alvor.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
LITE SEXLYST - DERAV MYE PLIKTSEX?: Det er ikke uvanlig å ha plktsex med partneren sin fra tid til annen når sexlysten er litt lav, men blir det en vane bør du ta det på alvor. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Du ligger i sengen, ikke det minste keen på sex, men kjæresten din er (helt tydelig) veldig klar. 

«Ok da», tenker du. «Jeg får vel...». 

Det å ha «pliktsex» er nok noe de fleste av oss (og ikke bare kvinner) tyr til i situasjoner der sexlysten er tilnærmet ikke-eksisterende. 

Og det er selvsagt greit en gang i blant, men er det egentlig noe særlig bra for forholdet i lengden? 

LES OGSÅ: Derfor blir du ekstra yr nå

Langt fra uvanlig 

Siril Jensen, som er sexologisk rådgiver, forteller at det er langt fra uvanlig å føle seg «nødt» til å ha pliktsex med partneren sin. 

- Hos unge par forekommer det nok ikke like ofte, da de som regel har mer sexlyst enn de som har vært sammen over lengre tid. Det kan dog forekomme hos de unge i forhold til å føle seg nødt til å utforske ting man kanskje egentlig ikke ønsker. - I parforhold som har vart en stund, er det nok større forekomst av pliktsex for å bevare husfreden. Den ene ønsker mer sex enn den andre, og dermed stiller man opp for å slippe mas. Dette er en enkel måte å løse ting på, som ikke nødvendigvis er så heldig på sikt, sier hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer