Sexlyst

Har du lite sexlyst?

Kan skyldes alt fra stress til medisiner.

ORKER IKKE: Lurer du på hvor det ble av sexlysten? Det er mange faktorer som kan påvirke sexlysten, og stress er en av dem. Foto: Svetlana Khvorostova / Alamy/All Over Press
ORKER IKKE: Lurer du på hvor det ble av sexlysten? Det er mange faktorer som kan påvirke sexlysten, og stress er en av dem. Foto: Svetlana Khvorostova / Alamy/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Sexlyst er ikke noe man har konstant, slik er det bare. Den kan være på topp i enkelte perioder, for så å plutselig gå i kjelleren i den neste.

Man kan trygt anta at de aller fleste av oss har gått gjennom perioder der sexlysten er heller laber. Og kanskje kan det ta litt tid før vi blir helt klar over det selv, for når sexlysten er lav tenker du heller ikke særlig mye på sex.

Derimot er det ofte partneren din som legger mest merke til dette.

Men hvorfor forsvinner egentlig lysten? Og hva kan du gjøre med det?

LES OGSÅ: Mat som faktisk øker sexlysten

Snakker ikke om egne behov

Pedagog og sexologisk rådgiver hos Sexologene.no, Ulla Aasland , kan fortelle at utfordringer med lyst er et tema hun ofte møter i konsultasjoner med sine klienter.

Og dette kan selvfølgelig by på utfordringer for parforholdet.

– En årsak til manglende lyst kan være uklare tilbakemeldinger og avklaringer av hva faktiske behov er. Manglende orgasme og for rask tid fra start til slutt i en seksuell situasjon er en meget hyppig tilbakemelding jeg får, sier hun til KK.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer