Middag

Har du noe av dette på tallerkenen?

Fløtegratinerte poteter og kraftige sauser er noe av det mer usunne du kan velge.

MIDDAG: Hva slags tilbehør du har til middagen kan ha mye å si for hvor sunn den er og ikke. Flotegratinerte poteter for eksempel, er supergodt, men veldig kaloritungt og energitett.  Foto: HLPhoto - Fotolia
MIDDAG: Hva slags tilbehør du har til middagen kan ha mye å si for hvor sunn den er og ikke. Flotegratinerte poteter for eksempel, er supergodt, men veldig kaloritungt og energitett. Foto: HLPhoto - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som er litt for glad i pasta, ris, smørsauser og poteter i alle slags varianter? Vel, da er du ikke alene.

Det er viktig å kose seg med god mat, også i hverdagen, men den kan fort bli for kaloririk, og tilbehøret er ofte der de ekstra kaloriene ligger.

Spiser du for mye for ofte kan kostholdet ditt fort bli usunt, noe som igjen kan gå ut over helsen din.

Heldigvis kan du helt enkelt bytte ut det usunne tilbehøret med sunne alternativer uten å miste den gode smaken.

Her er ekspertens beste tips.

LES OGSÅ: Her er den ultimate middagen

Et sunnere alternativ

Her i Norge er det svært så innarbeidet med poteter til middagen, og vi spiser det i alle slags varianter. Og er det noe vi er spesielt glad i, så er det fløtegratinerte poteter og pommes frittes.

Ifølge Jeanette Roede, som er konseptsjef i Grete Roede AS, kan et fint alternativ til disse være ovnsbakte poteter med urter.

- Ovnsbakte poteter smaker kjempegodt om du topper dem med noen gode urter som for eksempel timian eller en rosmarinkvist. I tillegg kan du kutte opp noen andre rotgrønnsaker å ha i formen slik at du får en god blanding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer