Kjøkkentriks

Har du overpisket kremen?

Slik fikser du problemet - og gjør baksten perfekt til nasjonaldagen!

FOR STIV KREM?: Hell i litt mer fløte, eller melk, og pisk det inn til konsistensen blir fin igjen. Foto: PantherMedia / Paul Cowan
FOR STIV KREM?: Hell i litt mer fløte, eller melk, og pisk det inn til konsistensen blir fin igjen. Foto: PantherMedia / Paul Cowan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Snart er det (endelig) sommer og vi er inne i to av årets mest travle festlighetsmåneder.

Mai er en måned som renner over av feriedager og markeringer, som 17. mai, konfirmasjonsfeiringer, dåp og kanskje også bryllup? Om ikke er jo juni en veldig populær bryllupsmåned, og da feirer vi også St. Hans og lyse sommernetter.

Og festligheter er lik kakebaking. I hvert fall er det mange av oss som bretter opp ermene og drar fram miksmasteren og slikkepotten for å trylle fram de lekreste kaker å ta med til festlige sammenkomster.

LES OGSÅ: Her er den perfekte 17. mai-kaken

PERFEKT TIL 17. MAI: Sjekk ut KKs bake-app, KK Søtt. Der er det masse lekre oppskrifter på 17. mai-kaker. Foto: All Over Press
PERFEKT TIL 17. MAI: Sjekk ut KKs bake-app, KK Søtt. Der er det masse lekre oppskrifter på 17. mai-kaker. Foto: All Over Press Vis mer
MMM: Kremkaker er sabla godt! Og nå vet du hvordan du redder et uhell. Foto: Thinkstock
MMM: Kremkaker er sabla godt! Og nå vet du hvordan du redder et uhell. Foto: Thinkstock Vis mer

Hjelp - kremkrise!


Veldig mange kaker skal ha deilig og luftig krem som topplokk. Den kan være smakssatt med jordbær, sjokolade, knust Daim eller bare være helt klassisk med vaniljesukker. Du vet at du veldig enkelt kan lage ditt eget vaniljesukker med ekte vanilje?

Men hva gjør du om du glemte deg og lot miksmasteren gå akkurat litt for lenge, slik at kremen ble overpisket og altfor stiv?

Vel, så lenge den ikke har delt seg og nærmest blitt til smør, kan du redde kakekremen din på en veldig enkel måte:

Det du gjør er å helle i litt mer fløte eller eventuelt melk, om du er tom for fløte, og piske den inn i kremen. Da vil den få tilbake riktig konsistens!

LES OGSÅ: Smarte dingser for perfekt bakst
Sjekk disse kakeoppskriftene

Har du lyst til å imponere skikkelig med kakebakingen din? Da bør du sjekke KKs app KK Søtt, som gir deg de lekreste kakeoppskrifter rett på mobilen.

Sjekk også ut disse fantastiske oppskriftene, som garantert vil få gjestene til å smile:

 • Sjokoladekake med lime - søt, syndig og litt syrlig.
 • Sjokoladekake med ingefærsnert - ingefær fremhever sjokoladesmaken.
 • Grov gulrotkake - tyggemotstand og saftighet.
 • Smuldrepai med plommer - sommersmak de luxe.

 • LES OGSÅ: Perfekt bakst uten sukker!

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer