Kjøkkentriks

Har du prøvd gulrot-fries?

Sunt og godt alternativ til potetvarianten.

GODT OG SUNT: Bytt ut potet-fries med gulrot-fries. Foto: Stine Okkelmo
GODT OG SUNT: Bytt ut potet-fries med gulrot-fries. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Pommes frites, french fries, chips - kjært barn har mange navn. Og det er få som ikke liker denne varianten av poteter.

Men har du tenkt på at det går an å lage gulrot-fries?

Ikke bare smaker de veldig godt, men de har også høyere næringsverdi enn potet-fries, fordi gulroten inneholder fiber og betakaroten, og dessuten er kalorifattig.

Ok, det skal sies at du får mest antioksidanter fra gulroten om du spiser den kokt eller som suppe.

Men hvis alternativet er potet-fries, er gulrot-fries et bedre valg. Og du kan jo også lage en blanding av potet-fries og gulrot-fries, om du føler at burgermåltidet eller fish n'chips-middagen ikke blir den samme uten poteten.

LES OGSÅ: Knallgode burgere uten rødt kjøtt

Flere burgertips? Sjekk denne burgermenyen!

I ovnen er sunnere

Vi skal innrømme at du ikke får skikkelig sprø fries av å steke dem i ovnen på denne måten - det gjelder uansett om det er snakk om potet-fries eller gulrot-fries.

Da er det frityrgryte som gjelder, og skal det gjøres på den erkefranske måten, skal de faktisk frityrstekes i to omganger.

Godt, men ikke fryktelig sunt. Den ovnsstekte varianten er et mye bedre alternativ slik sett.

Tips! Å lage fries av søtpotet er også veldig godt (og sunt)

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer