Knutekål

Har du prøvd knutekål?

Blir kalt den nye «supergrønnsaken».

KNUTEKÅL: Foreløpig ganske sjelden på norske kjøkkenbenker, men ifølge The Daily Mail er knutekålen en supergrønnsak som inneholder svært mange gunstige næringsstoffer. Foto: StockFood
KNUTEKÅL: Foreløpig ganske sjelden på norske kjøkkenbenker, men ifølge The Daily Mail er knutekålen en supergrønnsak som inneholder svært mange gunstige næringsstoffer. Foto: StockFood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har du hørt om knutekål?

Navnet høres kanskje ikke så kjent ut, og vi er nok mest kjent med kåltypene sommerkål, kinakål og grønnkål. Sistnevnte er utnevnt til noe av det sunneste vi kan spise, men ifølge ekspertene er knutekålen en verdig konkurrent.

LES OGSÅ: Spis 100 gram kål om dagen

Slik ser den ut

Selv om den er relativt ny på markedet i Norge, har knutekålen faktisk vært på kjøkken verden over siden den oppstod nordvest i Europa på 1500-tallet.

Og den har mange helsegunstige egenskaper og flere bruksområder, skal vi tro ekspertene.

- Smaken er mild og fin, og ligner på en blanding av nepe og kålrot, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver hos Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Knutekål forekommer i flere varianter. Vanligst er den lysegrønne med flere kraftige uavhengige bladfester som vokser fra knollen, og en rødblå med noe tynnere bladfester. Felles for begge er at de har hvitt fruktkjøtt med fast og sprø konsistens når de er rå.

- Knutekål er en videreutvikling av vill kål, sier Gulbrandsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer