Hår

Har du renset denne i det siste?

Det samler seg både støv, produktrester og hår i føneren. Få tipsene om rensing og best føning.

MÅ RENSES: Det er kanskje en stund siden du gjorde dette sist? Tørk over med en våt klut innimellom, råder ekspertene. Da får du mest ut av føneren. Foto: Per Ervland
MÅ RENSES: Det er kanskje en stund siden du gjorde dette sist? Tørk over med en våt klut innimellom, råder ekspertene. Da får du mest ut av føneren. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Nå er det kanskje ikke så ofte du tørker støv av føneren din, men det bør du faktisk gjøre.

Gamle produktrester samler seg med støv og gjør føneren mindre effektiv og kan i verste fall øke faren for brann.

HOLD DEN REN: Åpne opp plastdekselet og tørk av gitteret som beskytter vifta en gang innimellom, så varer føneren lenger og blir mer effektiv. Foto: Per Ervland
HOLD DEN REN: Åpne opp plastdekselet og tørk av gitteret som beskytter vifta en gang innimellom, så varer føneren lenger og blir mer effektiv. Foto: Per Ervland Vis mer

Fukt en klut

Mette Boll Pedersen, creative educator hos ghd i Scandinavia, anbefaler at du rengjør hårføneren din innimellom, helst én gang i måneden.

– Bruk et fuktig håndkle og tørk av vifta bak innimellom, ellers vil gamle produktrester samle seg opp her, sier hun.

Om føneren din har et beskyttende plastlokk over den bakre vifta, er det stort sett bare å åpne denne for å få renset selve vifta.

(Saken fortsetter under bildet.)


Flere tips om føning

Ikke ta av nebbet! Å beholde plastnebbet på føneren gjør den faktisk mer effektiv, siden du får styrt retningen på luften bedre og sløser mindre.

Bruk alltid varmebeskyttelse! Det er fort gjort å hoppe over dette produktet, men det bør du ikke gjøre. Ta vare på håret ditt og bruk varmebeskyttende spray hver gang du føner, retter eller krøller håret med varmeverktøy.

Flere tips:
 • Skaff deg en god hårbørste. Spør frisøren hvis du er usikker, de har oversikt over hva som finnes på markedet og hva som er bra og ikke. Naturbust er best om du skal bruke rundbørste til føningen.
 • Kjøp deg en god føner, gjerne en med litt styrke, helst over 1500W. Da tørker håret raskere.
 • Del opp håret med klyper og tørk en og en del av gangen.
 • Når du vasker håret, pass på å fordele balsamen godt, og la den virke godt før du skyller ut. Da blir håret mer medgjørlig under føningen.
 • Tørk håret med et håndkle slik at det aldri er dryppende vått når du begynner føningen.
 • Start føningen med å gi alt håret en rask grovtørk uten verken å børste eller style. Så kan du starte bak i nakken og ta bit for bit, og jobbe deg framover til hele håret er tørt og stylet.
 • Spray håret med et varmebeskyttende produkt før du begynner føningen.
 • For å få håret til å falle mest mulig naturlig, bør du ha føneren på middels varme og børste håret fram og tilbake fra røttene mens du føner
 • Hvis du vil ha helt rett hår, og ikke har rettetang, bruk føneren.
 • Det finnes stylingprodukter som er laget for å glatte håret. Bruk føner og børste. Start i nakken og jobb deg framover.
 • Føn håret helt tørt – du må sannsynligvis føne minst to minutter etter du først tror det er tørt. Avslutt alltid med kald luft for at frisyren skal sette seg og håret skal få hold. Når du skrur på kaldlufta, vil du også merke om håret er helt tørt.
 • Hvis håret ditt er litt brusete etter føningen, kan du bruke et serum for å dempe det.
 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer