SKAL IKKE VÆRE OVER FIRE: Vet du hvor mange grader det er i kjøleskapet ditt? Foto: colourbox.com
SKAL IKKE VÆRE OVER FIRE: Vet du hvor mange grader det er i kjøleskapet ditt? Foto: colourbox.com Vis mer

Kjøleskap

Har du riktig temperatur i kjøleskapet?

Hvis gradestokken går over 7 grader, vil kjøttdeigen bli dårlig på et døgn.

Publisert


Stem her!

Har du et termometer i kjøleskapet ditt?Daglig blir du utsatt for enormt mange bakteriebomber. Mange av dem tilsynelatende uskyldige objekter.

Visste du for eksempel at det er flere bakterier på tastaturet ditt enn det er i do, eller at leppestiften din faktisk kan gjøre deg syk?

Men et sted bør du være litt ekstra oppmerksom - kjøleskapet ditt.

Om det er aldri så dekorativt skal det også sørge for at frokosten, matpakkene og middagen er spiselig. Hvis kjøleskapet har feil temperatur, er ikke det så sikkert.

LES OGSÅ: Dette bare må vi ha i kjøleskapet

Ja
 
41 (46%)
Nei, men skal begynne med det nå
 
25 (28%)
Nei, og kommer ikke til å ha det heller
 
23 (26%)

Maten blir raskt fordervet

Temperaturen i kjøleskapet ditt er avgjørende for at bakteriene skal holde seg unna og at maten ikke skal bli ødelagt.

Matportalen (ekstern lenke) anbefaler at kjøleskapet ditt holder en temperatur på 4 grader eller mindre, til enhver tid.

Noen få gradeforskjeller har store konsekvenser for holdbarheten til all ferskvare. Hvis gradestokken stiger over 7, kan faktisk en pakke kjøttdeig bli fordervet etter bare et døgn.

Og det skal ikke mye til før temperaturen stiger. Er du blant dem som alltid har et stappfullt kjøleskap vil det gi mindre gjennomstrømning av luft og øke temperaturen.

LES OGSÅ: Dette bør du fylle opp kjøleskapet med

Slik holder du temperaturen nede

Det første du bør gjøre for å få kontroll på temperaturen er å plassere et synlig termometer inne i kjøleskapet. Selv om du har stilt inn på en temperatur, er det ingen garanti at den vil holde seg slik hele tiden.

Orden er også sentralt for at maten skal holde seg best mulig.

La det være luft mellom varene og husk at temperaturen varierer inne i skapet. Plasser derfor lett bedrevelige matvarer som kjøtt, fisk og melk nederst i kjøleskapet.

En tidligere studie som ble utført av svenske forskere for Electrolux viste at temperaturen inne i kjøleskapet kan variere fra tre til ni grader. Temperaturen nederst i kjøleskapet lå på 3,4 i motsetning til øverst hvor det var ni grader. I midten var temperaturen 5,8 grader, skriver Newswire.no (ekstern lenke).

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer