Yoghurt

Har du sett den nye Go’ Morgen-yoghurten?

Inneholder mindre sukker og mer proteiner.

Publisert
Sist oppdatert
Go’ Morgen-yoghurtene til Tine er et velkjent og kjært produkt. De smaker godt, er mettende - og du kan spise dem på farten.

Men i disse lavkarbotider er nok ikke ryktet det aller beste. Og i en tidligere DinSide-test av mellommåltider hvor KK-ekspert Ina Garthe trillet terningen (ekstern lenke), fikk den en midt på treet-firer.

- Energiinnholdet er litt for høyt til å være et mellommåltid for noen. Et noe høyere proteininnhold på bekostning av karbohydratene ville gjort den mer attraktiv, mente Garthe.

Men nå kommer Tine med en nyhet som skal gi deg i både pose og sekk – Go' Morgen-yoghurten med mer proteiner og mindre sukker.

SE OGSÅ: Denne yoghurten inneholder mer sukker enn brus

<strong>MER SUKKER:</strong> Jordbær og mango/banan inneholder henholdsvis 9 og 11 prosent tilsatt sukker. Nye naturell inneholder 2 prosent. Se tabell av næringsinnhold lenger nede i artikkelen. Foto: Tine
MER SUKKER: Jordbær og mango/banan inneholder henholdsvis 9 og 11 prosent tilsatt sukker. Nye naturell inneholder 2 prosent. Se tabell av næringsinnhold lenger nede i artikkelen. Foto: Tine Vis mer

2 prosent tilsatt sukker

Du har kanskje sett den i butikkhyllene allerede: Go' Morgen Naturell Gresk Type, heter den, med nøttecrüsli.

Det siste medlemmet av yoghurtfamilien inneholder kun 2 prosent tilsatt sukker. Yoghurten er naturell og derfor ikke tilsatt sukker. Sukkeret finner du altså i nøttecrüslien.

Til sammenligning inneholder Go' Morgen med jordbærsmak og mango-/banansmak henholdsvis 9 og 11 prosent tilsatt sukker.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Inneholder mer fett

Men til tross for et lavere sukkerinnhold, har ikke naturellyoghurten spesielt færre kalorier. Det er fordi den også har mer fett.

- Mange liker ikke smaken på de variantene som har lite tilsatt sukker, noe vi ser på et lavere salg av de lettere produktene. En årsak kan være at yoghurten både har lite fett og lite tilsatt sukker, skriver Tine på nettsidene sine.

- Go’ Morgen Naturell har et fettinnhold på nivå med H-melk, noe som bidrar til en rund smak på yoghurten.

...og mer proteiner

Den nye naturellyoghurten inneholder ikke bare mer fett, men har også en betydelig høyere andel proteiner, som Ina Garthe etterlyste. Proteiner gir nemlig en god og varig metthetsfølelse.

Per 100 gram inneholder Go' Morgen Naturell 6 gram proteiner. Klassikeren med jordbærsmak inneholder 4,4 gram proteiner.

Kaloriinnholdet er omtrent det samme. Jordbær har 128 kcal per 100 gram. Naturell inneholder 127 kcal.

NÆRINGSINNHOLD per 100 gram:

 NaturellJordbærMango/banan
Kcal:127128141
Proteiner:6 gram4,4 gram4,3 gram
Karboh.:12 gram20 gram20 gram
Fett:6 gram3,3 gram4,7 gram
Tilsatt sukker:2 prosent9 prosent11 prosent

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer