Pliktsex

Har du sex uten at du egentlig har lyst?

«Pliktsex» med partneren er ikke så bra i lengden.

HAR SEX UTEN Å HA LYST: Det er vanlig at sexlysten vår daler fra tid til annen, derfor ender mange opp med å ha sex med partneren sin kun fordi de føler de er pliktet til det. Foto: llhedgehogll - Fotolia
HAR SEX UTEN Å HA LYST: Det er vanlig at sexlysten vår daler fra tid til annen, derfor ender mange opp med å ha sex med partneren sin kun fordi de føler de er pliktet til det. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ofte ender opp med å ha sex med partneren din til tross for at du kanskje ikke har så veldig lyst? 

Det å ha «pliktsex» er vel noe de fleste av oss tyr til i situasjoner der lysten er tilnærmet ikke-eksisterende, men er det egentlig noe særlig bra for forholdet i lengden?  

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Kan i verstefall føre til sykdom 

Siv Gamnes, som er spesialist i Sexologisk rådgiving, forteller til KK.no at hun tror det er veldig mange kvinner, og menn, som har såkalt pliktsex med partnerne sine.

- Det kan være mange årsaker til dette, men jeg tenker at det er ganske normalt fra tid til annen, da seksualiteten vår endrer seg i perioder i livet.

- Vi har vel alle opplevd perioder hvor sex ikke er førsteprioritet i parforholdet. I slike perioder føler mange at de bør være intime med partneren sin så de ikke glir fra hverandre, og har derfor «pliktsex» for å unngå et eventuelt samlivsbrudd.

Er det særlig gunstig å ha «pliktsex» i lengden?

- I lengen tenker jeg at det sannsynligvis ikke vil føles så tilfredsstillende. I tillegg øker «pliktsex» sjansen for å få vestibulitt – smerter i underlivet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer