Tørr Hud

Har du tørr hud? Spis dette!

A-vitamin er bare ett av punktene på den smarte lista over matvarer som holder på fuktigheten og beskytter huden.

BEKJEMP DEN KALDE LUFTEN: Mindre fuktighet i luften gjør at huden tørker ut mye raskere. Med denne maten kan det hende du slipper problemet.  Foto: colourbox.com
BEKJEMP DEN KALDE LUFTEN: Mindre fuktighet i luften gjør at huden tørker ut mye raskere. Med denne maten kan det hende du slipper problemet. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vinteren har allerede begynt å gi små tegn til sin ankomst. Det er blitt kaldere i luften og den gamle vinterjakken er tatt frem igjen.

Det kalde været bringer også med noen utfordringer for hudpleien, og det største problemet er ofte tørr hud.

Mindre fuktighet i luften fører til at huden blir tørr, begynner å klø og generelt kjennes ubehagelig. Da gjelder å vite hva som hjelper.

I tillegg til å bruke en ordentlig fuktighetskrem, skru ned varmen og anskaffe deg en luftfukter, kan det hende at denne maten gir huden din litt ekstra fuktighet, skriver FitSugar.com (Ekstern lenke).

LES OGSÅ: Bli kvitt luesveis og elektrisk hår

Ikke glem vann

Når det kommer til hva du kan spise for å beholde fuktigheten i huden, er vann det viktigste grepet du kan ta. Vann bidrar til å stimulerer sirkulasjonen i huden, og er i tillegg mye billigere enn dyre kremer.

Tenk over hvor mye vann du drikker i løpet av dagen og se om det er nok. Husk at du ikke nødvendigvis må drikke åtte glass. Et annet alternativ er å spise frukt som inneholder mye vann. For eksempel melon, epler, appelsiner, ananas, selleri og agurk.

Omega-3 fettsyrer

Slankekur eller ikke, det er ikke alle typer fett du burde sky som pesten. Mat som inneholder omega-3 fettsyrer kan bidra til å myke opp tørr hud ved å holde på fuktigheten bedre.

Mangel på essensielle fettsyrer vil gi tydelige symptomer i huden. Vanlige prolemer er tørr hud eller i enkelte tilfeller eksem. Får å få den daglige dosen du trenger bør du spise fet fisk som laks, ørret og tunfisk. Alternativer til fisk er linfrø, avokado og valnøtter.

LES OGSÅ: Selleri er sunnere enn du tror

Mat som inneholder sink

Typiske tegn på at du har mangel på sink er at huden er tørr, klør og sprekker opp. Det er også vanlig å få hvite flekker på neglene. Sink bidrar til at sår gror raskere i tillegg til at den beskytter mot fremtidig påkjenning for huden.

Verdens helseorganisasjon anslår at en tredjedel av verdens befolkning har mangel på sink. For å få opp mengden kan du spise mat som østers, bønner, kalkun, krabbe og magert kjøtt.

Husk vitamin A

For å dempe plager som tørr og flassende hud er vitamin A spesielt viktig. Vitamin A bidrar til å repare skader på huden og kan være bra for deg som er mye i sol eller vind.

A-vitaminer finner du i mørke bladgrønnsaker. For å få den dosen du trenger kan du velge en salat til lunsj eller legge til ekstra med gulrøtter, søtpoteter eller gresskar til middag. Studier på gulrot og søtpotet viser også at de kan bidra til å redusere risikoen for brystkreft hos kvinner.

LES OGSÅ: Dette bør du huske til vinteren

Vitamin E

Dette antioksidantet hjelper huden å holde på den naturlige fuktigheten og bygger opp forsvaret mot UV-stråler. Den beste metoden for å gi kroppen mer vitamin E er gjennom mat.

Vitaminet kan du finne i matoljer, peanøtter, egg, brokkoli, avokado, kornprodukter, frukt og bladsalater. Husk også at noe av E-vitaminene vil bli mindre desto lenger du oppbevarer varene.

LES OGSÅ: Superfrisk med supermat

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer