Mensen Uteblir

Har du trent bort mensen?

Kan være skadelig for skjelett og fertilitet.

OVERDREVENT: For mye av det gode er sjeldent bra. Overdriver du treningen kan du risikere å miste mensen, som igjen fører med seg negative konsekvenser. Foto: Scanpix
OVERDREVENT: For mye av det gode er sjeldent bra. Overdriver du treningen kan du risikere å miste mensen, som igjen fører med seg negative konsekvenser. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Et sunt og aktivt liv er viktig for å opprettholde en god helse, og dette er noe vi har fått et stadig større fokus på.

Vi er mer opptatt av å spise riktig og næringsrik mat, og vi er mer opptatt av at kroppen får nok mosjon og bevegelse. 

Dette har resultert i at stadig flere jenter har åpnet øynene for styrketrening, og vi poster med glede bilder av våre nytrente kropper på sosiale medier med motiverende uttrykk som «strong is the new skinny».

Men medaljen har også en bakside, for det kan faktisk bli for mye av det gode.

Overdriver du treningen kan du risikere å bli overtrent, og i verste fall miste menstruasjonen – noe du absolutt bør ta som et faresignal. 

LES OGSÅ: Derfor får du ikke mensen

Stopper østrogenproduksjonen

– Ved intens trening mer enn cirka to timer per dag kan menstruasjonen stoppe opp. Hos noen kan det samtidig foreligge spiseforstyrrelser, for eksempel hos jenter som driver estetisk gymnastikk, sier professor og overlege ved kvinneklinikken på St. Olavs hospital, Mette Haase Moen til KK.no. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer