Hudproblem

Har du uren hud på ryggen?

Hårbalsamen din kan være årsaken.

PEN RYGG: En plettfri rygg er noe alle ønsker seg. Urenheter på ryggen kan faktisk være balsamens skyld. Foto: Colourbox
PEN RYGG: En plettfri rygg er noe alle ønsker seg. Urenheter på ryggen kan faktisk være balsamens skyld. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er ryggen din full av klumper og urenheter? I så fall har du sikkert veldig lyst til å bli kvitt problemet, særlig nå som det nærmer seg sommer, og ryggen skal vises frem i singleter og badetøy.

LES OGSÅ: Få stramme singlet-armer

Noen får lettere kviser hud enn andre, men urenheter på ryggen kan selv den som ikke har en eneste kvise i ansiktet oppleve å få.

Hva er årsaken til dette? Vel, det kan være flere. Svette kombinert med tette tekstiler er én årsak, solkremen kan være en annen. Men en ting du kanskje ikke har tenkt på er at det faktisk kan være balsamen din som er synderen.

Når du skyller ut balsamen fra håret ditt legger balsamrestene seg som en film på huden på ryggen din, særlig om du bruker balsamer med silikon. Der blir denne filmen liggende og tette igjen porene, og det kan trigge urenheter og kviser.

Vask ryggen til slutt

Derfor bør du alltid vaske ryggen din ETTER at du har skylt ut balsamen fra håret. Har du langt hår bør du også etter dusjen holde det nybalsamerte håret ditt unna den bare huden på ryggen. Rull enten håret opp i et håndkle, eller sett det opp med en klype til du har kledd på deg og dekket ryggen.

Det vil ta tid før du merker bedring, men det er verdt å legge om dusjvanene likevel, og passe på at balsamen blir vasket helt bort fra huden.

LES OGSÅ: Prøv istrikset mot «underjordiske» kviser

Andre tiltak mot uren hud

Har du uren hud på ryggen er det også smart å bruke kroppskrubb eller skrubbhansker jevnlig, for å fjerne døde hudceller som tetter porene. Pass på å dusje og skifte så raskt som mulig etter at du har trent og svettet på ryggen. Syntetiske stoffer kan dessuten trigge uren hud, så bruk helst naturlige tekstiler som bomull, ull, lin eller silke mot huden.Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer