MANGEL PÅ INTIMITET: Har partneren din sluttet å kysse deg slik han gjorde da dere først ble sammen? Dette kan være et tegn på at noe er galt.  Foto: apops - Fotolia
MANGEL PÅ INTIMITET: Har partneren din sluttet å kysse deg slik han gjorde da dere først ble sammen? Dette kan være et tegn på at noe er galt. Foto: apops - FotoliaVis mer

Parforhold

Har han sluttet å kysse deg?

- Det er vanlig at nærheten forsvinner gradvis, sier ekspertene.

Har nærheten du og partneren din hadde da dere først møttes dabbet sakte men sikkert av, og nå får du kun et kyss en gang i blant, hvis du er heldig? 

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no at dette er noe veldig mange par opplever etter å ha vært sammen en stund.

- Mange «glemmer» å være intime, og det spesielt når hverdagens rutiner begynner å ta over forholdet. Man kan begynne å skli ubemerket fra hverandre uten at man legger merke til de små tegnene – så hvis du oppdager at kyss plutselig mangler kan det være en god vekker.
 
LES OGSÅ: Her troner nordmenn øverst

Kyss og nærhet styrker parforholdet 

Videre forteller Smidt at det å droppe de lidenskapelige kyssene kanskje er vanlig, men ikke er særlig bra for forholdet da nærhet og intimitet er viktige ingredienser i et kjærlighetsforhold.

- For de fleste er kyss en viktig del av et intimt forhold, da det intime kysset ofte er forbeholdt din kjære - det signaliserer en tilhørighet og nærhet.

KYSS HVERANDRE: Kyss er en viktig del av et intimt forhold, da det signaliserer en tilhørighet og nærhet. Foto: javiindy - Fotolia
KYSS HVERANDRE: Kyss er en viktig del av et intimt forhold, da det signaliserer en tilhørighet og nærhet. Foto: javiindy - Fotolia Vis mer

- Videre er munnen en erogen sone, så når vi kysser settes en hel rekke lysthormoner i sving i kroppen.

Tror du det å kysse jevnlig kan styrke forholdet?

 - Kyss er som sagt veldig viktig for intimiteten i forhold. The Gottman Institute gjorde en undersøkelse hvor de ba par med konflikter og lite intimitet om å kysse hverandre lidenskapelig seks sekunder om morgenen og seks sekunder om kvelden. Resultatene var overveldende. De fleste parene rapporterte at konfliktnivået deres ble betraktelig redusert og nærheten gjenopprettet.

- Årsaken til dette kan være at det er vanskelig å holde garden oppe når man kysser. Dermed er det en god måte å bryte gjennom lag med sårhet og finne frem til hjertenærheten igjen, sier hun.  

ET TEGN PÅ AT NOE ER GALT?: Dersom partneren din plutselig slutter å kysser deg  kan dette ifølge eksperten være et tegn på at noe er galt.  Foto: goodluz - Fotolia
ET TEGN PÅ AT NOE ER GALT?: Dersom partneren din plutselig slutter å kysser deg kan dette ifølge eksperten være et tegn på at noe er galt. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Har dere lite sex?

Kan være et faresignal du bør ta på alvor

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, mener i likhet med Schmidt at det er vanlig å ikke være like intime etter en stund, men at det bør tas på alvor dersom partneren din plutselig slutter å gi deg kyss og vise nærhet.

- Hvis han slutter helt, vil jeg si at dette er et ganske dårlig tegn. Dersom han ikke er så opptatt av deg eller ikke tenner på deg lenger, eller ikke har noen glede av intimitet med deg, da er det definitivt noe galt.

- Å slutte å kysse kan bety at dere har et slikt problem, og det særlig hvis det skjer brått.
 
Bør man ta det opp med partneren sin?

- Ja, det må du gjøre. Hvis det at han slutter å kysse deg er et tegn på noe, er det et mangetydig tegn som det er lurt å få sjekket ut hva betyr. Vage tegn er mindre effektive enn de mer direkte, for å si det enkelt, sier han.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: