Parforhold

Har han sluttet å kysse deg?

- Det er vanlig at nærheten forsvinner gradvis, sier ekspertene.

MANGEL PÅ INTIMITET: Har partneren din sluttet å kysse deg slik han gjorde da dere først ble sammen? Dette kan være et tegn på at noe er galt.  Foto: apops - Fotolia
MANGEL PÅ INTIMITET: Har partneren din sluttet å kysse deg slik han gjorde da dere først ble sammen? Dette kan være et tegn på at noe er galt. Foto: apops - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har nærheten du og partneren din hadde da dere først møttes dabbet sakte men sikkert av, og nå får du kun et kyss en gang i blant, hvis du er heldig? 

Bianca Schmidt, som er gestaltterapeut og sexolog, forteller til KK.no at dette er noe veldig mange par opplever etter å ha vært sammen en stund.

- Mange «glemmer» å være intime, og det spesielt når hverdagens rutiner begynner å ta over forholdet. Man kan begynne å skli ubemerket fra hverandre uten at man legger merke til de små tegnene – så hvis du oppdager at kyss plutselig mangler kan det være en god vekker. LES OGSÅ: Her troner nordmenn øverst

Kyss og nærhet styrker parforholdet 

Videre forteller Smidt at det å droppe de lidenskapelige kyssene kanskje er vanlig, men ikke er særlig bra for forholdet da nærhet og intimitet er viktige ingredienser i et kjærlighetsforhold.

- For de fleste er kyss en viktig del av et intimt forhold, da det intime kysset ofte er forbeholdt din kjære - det signaliserer en tilhørighet og nærhet.

- Videre er munnen en erogen sone, så når vi kysser settes en hel rekke lysthormoner i sving i kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer