Manglede Sexlyst

Har han sluttet å ta initiativ til sex?

Dette mener ekspertene det kan skyldes.

MANGLENDE SEXLYST: Har partneren din sluttet å ta initiativ til sex? Da bør du ta det opp med han.  Foto: Photographee.eu - Fotolia
MANGLENDE SEXLYST: Har partneren din sluttet å ta initiativ til sex? Da bør du ta det opp med han. Foto: Photographee.eu - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Har partneren din sluttet å ta initiativ til sex?

Det kan være svært frustrerende, men dessverre er det også ganske normalt at menn, som kvinner, av og til opplever manglende sexlyst. 

Likevel mener ekspertene at du ikke skal ignorere problemet, da det i enkelte tilfeller kan være et faresignal som bør tas på alvor.

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Vanlig at sexlysten dabber av

Hilde Buserud, som er par- og familieterapeut, forteller til KK.no at mange par opplever dette problemet etter å ha vært sammen i noen år.

- I begynnelsen av et forhold er fysisk intimitet og sex en naturlig del av det å bli kjent med hverandre og er noe som utforskes og nytes.

- Det som er viktig i forhold til dette er at det må pleies og vedlikeholdes akkurat som andre områder av parforholdet som kommunikasjon og tid til hverandre. Det legges raskt et mønster mellom partene om hvem som tar initiativ, hva som skal til for å ha sex, frekvens og sted.  

Videre forteller hun at når det skjer endringer i dette mønsteret kan det ha flere mulige forklaringer, men at det som oftest handler om naturlige faser i livet og samlivet – samtidig som det kan være et signal på at parforholdet trenger pleie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer