Tegn På Spiseforestyrrelse

Har kjæresten blitt besatt av trening og sunn mat?

Det er slett ikke bare kvinner som rammes av spiseforstyrrelser. Her er tegnene du bør være obs på.

BESATT AV TRENING OG MAT: Har kjæresten blitt helt besatt av trening, å bygge muskler og spise sunt? Eller kanskje han har kuttet drastisk ned på matinntaket, uten at han egentlig behøver å gå ned i vekt. Da kan det være at han har utviklet en form for spiseforstyrrelse.  Foto: Scanpix
BESATT AV TRENING OG MAT: Har kjæresten blitt helt besatt av trening, å bygge muskler og spise sunt? Eller kanskje han har kuttet drastisk ned på matinntaket, uten at han egentlig behøver å gå ned i vekt. Da kan det være at han har utviklet en form for spiseforstyrrelse. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Når det snakkes om spiseforstyrrelser tenker man som regel på unge jenter som sulter seg, eller som overspiser og kaster opp.

Det er kanskje ikke så rart, for kvinner mellom 15 og 35 år utgjør den største gruppen som rammes av slike lidelser. Men de er likevel ikke de eneste.

Psykologspesialist Kari Graver ved Institutt for spiseforstyrrelser, Villa SULT, påpeker at selv om dette er en lidelse som helt klart rammer flest kvinner, kan også menn utvikle spiseforstyrrelser.

– Det har vært vanlig å regne at om lag én av ti tilfeller er menn. Men det ser ut til at tallet kan være høyere, menn utgjør nok heller opp mot 25 prosent av tilfellene, sier hun til KK.no.

Det er ikke like lett å holde oversikten over hvor mange menn som rammes av en spiseforstyrrelse, og hun tror det kan være to grunner til dette.

– Det kan nok være litt vanskeligere å fange opp siden menn oftere har en større terskel for å oppsøke hjelp, men også fordi spiseforstyrrelsen kan opptre litt annerledes hos mange menn, forklarer hun.

LES OGSÅ: Advarer sterkt mot ny treningstrend

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer