Samliv

Har kjæresten din barn fra før?

Det kan fort skape både sjalusi og konflikter. Slik takler dere situasjonen best!

BARN FRA FØR?: Har den nye mannen du har møtt/kjæresten din barn fra før av? Tips til hvordan du takler bonusmor-rollen får du i denne saken! Foto: Thinkstock
BARN FRA FØR?: Har den nye mannen du har møtt/kjæresten din barn fra før av? Tips til hvordan du takler bonusmor-rollen får du i denne saken! Foto: Thinkstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har møtt mannen i ditt liv – og han viser seg å ha barn fra før. «Ikke noe problem», tenker du forelsket, «Je tæk dom allle sju».

Men så kommer hverdagen, med barnehelger, grensesetting overfor en annen kvinnes barn, og en mann du skal dele både med barnet og barnets mor.

- Det er ofte veldig vanskelig, sier psykolog og KKs samlivsekspert Peder Kjøs.

Ikke fri og frank

Kjøs har lang erfaring som samlivsterapeut.

Mange av kvinnene som kommer til ham i terapi, lever i forhold der partneren har barn fra før, samt en eks som alltid kommer til å være inne i bildet.

- Mange glemmer at en slik mann faktisk ikke er fri og frank. Han har et livslangt forhold til en annen kvinne som han er nødt til å få til å fungere hvis de skal greie å samarbeide om felles barn. Og det vil gå ut over den nye kjæresten. Sånn er det bare, sier Kjøs.

LES OGSÅ: Kan du beholde gløden i ekteskapet?

KKS EKSPERT: EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no.  Foto: Astrid Waller
KKS EKSPERT: EKSPERTEN: Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi og svarer leserne om sex og kjærlighet på KK.no. Foto: Astrid Waller Vis mer

Bonusproblemer


Da danske Sofia Gravesen for fire år siden skrev boken «Bonusmor – uten filter» om hvordan hun opplevde å være gift med Christian som hadde to barn fra før, var interessen så stor at hun fortsatt får henvendelser fra andre bonusmødre.

Grevesen skrev om både sjalusi og negative følelser, og var åpen om at hun ikke hadde de samme følelsene for barna til mannen sin, som til de to barna hun og Christian etter hvert fikk sammen.

Bloggen hennes Bonusmor har mange følgere blant danske bonusmødre, og det samme har Facebooksiden hennes.

Les mer om Sofia Gravesen i KK 21, som er i salg nå.

LES OGSÅ: Slik snakker dere bedre sammen

LES MER: Hele denne saken finner du i KK 21, som er i salg nå.
LES MER: Hele denne saken finner du i KK 21, som er i salg nå. Vis mer

Ikke for strenge krav

Ifølge Statistisk Sentralbyrå ble det i fjor inngått 24.346 ekteskap i Norge, mens 9929 par valgte å skille seg.

Med skilsmisser følger gjerne nye familiekonstellasjoner, og Kjøs synes ikke det er rart at det blir konflikter.

Behovet for å være den eneste ene og den viktigste i kjærestens liv, er noe alle mennesker i et forhold føler på.

- Det dummeste man kan gjøre, er å stille for strenge krav i begynnelsen og bli sint og hysterisk, sier Kjøs:

- Det som dessverre ofte skjer hvis man ikke holder en åpen linje og snakker sammen, er at mannen begynner å late som om han imøtekommer den nye kjærestens krav, mens han i virkeligheten går bakveien og gjør som eksen sier.

Av: Margrethe Zacho Haarde

LES OGSÅ: Her er våre favorittløgner
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer