Kjønnssykdommer

Har kjæresten din fått en kjønnssykdom?

Det trenger ikke nødvendigvis bety at han har vært utro.

KJØNNSSYKDOM: Mange kjønnssykdommer gir verken plager eller symptomer og derfor kan man ha vært smittet i flere måneder eller år uten å være klar over det.  Foto: Igor Mojzes - Fotolia
KJØNNSSYKDOM: Mange kjønnssykdommer gir verken plager eller symptomer og derfor kan man ha vært smittet i flere måneder eller år uten å være klar over det. Foto: Igor Mojzes - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom kjæresten din, som du har vært sammen med over lengre tid, tester positivt på en kjønnssykdom, og du med 100 prosent sikkerhet vet at han ikke har blitt smittet av deg, er helt sikkert utroskap det første som slår deg.

For kjønnssykdommer kalles jo faktisk for seksuelt overførbare sykdommer ettersom de smitter ved seksuell omgang. Og hvis ikke du har smittet ham, må jo en annen ha gjort det. Eller?  

Selv om kjæresten din har testet positivt på en kjønnssykdom bør du ikke automatisk anta at han har vært utro, for ifølge ekspertene er det nemlig slik at han kan ha hatt infeksjonen i kroppen allerede før dere møttes uten å ha vært klar over det.

LES OGSÅ: Så rask kan du bli smittet av klamydia

Gir ikke symptomer 

Åse Haugstvedt, som er overlege ved Olafiaklinikken i Oslo, forteller til KK.no at det er fult mulig å gå flere måneder, eller år for den saks skyld, uten å vite at man har blitt smittet av en kjønnssykdom.

- Det stemmer at man kan gå lenge uten å vite at man er smittet, da flere av kjønnssykdommene gir hverken plager eller symptomer.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer