PENISSTØRRELSE: Hva mener egentlig kvinner om menns penisstørrelse? Vil de ha den lang, eller er en kort vel så bra?  Foto: tuomaslehtinen - Fotolia
PENISSTØRRELSE: Hva mener egentlig kvinner om menns penisstørrelse? Vil de ha den lang, eller er en kort vel så bra? Foto: tuomaslehtinen - Fotolia Vis mer

Penisstørrelse

Har penisstørrelse noe å si?

Kvinner vil ikke nødvendigvis ha en stor penis, viser undersøkelse.

Publisert

KK.NO: Den evige diskusjonen om hvorvidt menns penisstørrelse virkelig har noe å si for kvinner har rast siden tidenes morgen.

Og fortsatt den dag i dag er dette et spørsmål mange lurer på - for bryr egentlig kvinner seg noe om partnerens penisstørrelse?

LES OGSÅ: Dette bør du vite om utroskap

Foretrekker en gjennomsnittlig penis

Ifølge en fersk undersøkelse publisert i det vitenskapelige tidsskriftet Psychology of Men er svaret er et soleklart «nei», skriver Videnskab.dk.

Tvert imot ser det ut som den gjennomsnittlige penisen (som ifølge en annen vitenskapsartikkel publisert i BJU International, er 9,16 centimeter slapp og 13,12 centimeter erigert) er mer enn god nok for oss kvinner.  

I undersøkelsen, hvor over 50 000 heteroseksuelle kvinner og menn deltok, kom det nemlig frem at 85 prosent av de kvinnelige deltakerne var fornøyde med størrelsen på partnerens penis.

Blant de mannlige deltakerne var det kun 55 prosent som svarte at de var fornøyde med lengden på penisen sin – noe som beviser at menn er langt mer opptatt av penisstørrelse enn det vi kvinner er.

FORNØYDE MED PENISSTØRRELSEN: 85 prosent av de kvinnelige deltakene i undersøkelsen var fornøyde med partnerens penis.  Foto: llhedgehogll - Fotolia
FORNØYDE MED PENISSTØRRELSEN: 85 prosent av de kvinnelige deltakene i undersøkelsen var fornøyde med partnerens penis. Foto: llhedgehogll - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Dette lurer vi på om sex

Lengden har lite å si for nytelsen

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, mener at menn ikke trenger å bekymre seg for lengden på penisen, da størrelsen har lite å si rent seksuelt.

- Vi har hørt og lest tusen ganger at størrelsen ikke betyr noe. Over alt er budskapet det samme: kvinner er mer opptatt av hva mannen gjør med den, enn hvor stor den er. Og kos og romantikk, så klart.

Videre forteller han at vaginaen heller ikke er så lang og har ikke så mange nerveceller, unntatt ytterst ved åpningen og ved G-punktet som er noen få centimeter innenfor.

- Som venninnen min sier: «En tykk penis gir kanskje litt mer stimulering ytterst, men hvis den er for lang gjør det bare vondt». For noen blir en lang penis så smertefullt at det blir et alvorlig problem for sexlivet deres.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer