Seigt Potetgull

Har potetgullet blitt seigt?

Enkelt triks gjør det sprøtt og godt igjen.

SEIGT POTETGULL?: Gi den seige snacksen noen minutter i ovnen, så blir det så godt som nytt igjen. Foto: Stine Okkelmo
SEIGT POTETGULL?: Gi den seige snacksen noen minutter i ovnen, så blir det så godt som nytt igjen. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du svak for sprø snacks - som potetgull? Du er ikke alene. Vi nordmenn spiser faktisk snacks for milliarder av kroner hvert år

Det er lov å kose seg med potetgull og salt snacks, men helst ikke hver dag, og ikke i ubegrensede mengder. Husk også at det finnes salt snacks som er sunnere enn andre typer.

LES OGSÅ: Husk å sjekke dette om du skal velge snacks med mindre fett

Om du er en av dem som ikke fortærer hele potetgullposen på én gang, er det stor fare for at potetgullet har blitt seigt neste gang du finner det fram. Og det er kjedelig, for da smaker det absolutt ikke like godt.

Slik blir potetgullet sprøtt igjen

Heldigvis er ikke alltid gode råd dyre, og det er en veldig enkel måte å få potetgullet spøtt igjen.

Det er bare å gi det noen minutter i stekeovnen!

FORT GJORT: Noen minutter her, og du kan kose deg med sprøtt potetgull, likevel! Foto: Stine Okkelmo
FORT GJORT: Noen minutter her, og du kan kose deg med sprøtt potetgull, likevel! Foto: Stine Okkelmo Vis mer

  • Sett ovnen på 200 grader, og strø potetgullet utover et stekebrett eller i en form. 
  • La potetgullet stå i ovnen i 3-5 minutter. Følg med, du vil ikke at det skal bli svidd.
  • Ta det ut, la det kjøle seg litt og vips, så har du supersprøtt potetgull igjen!
     

PS! Du kan også bruke mikroen til dette, men da får du ikke tatt så mye potetgull av gangen, for det må ligge spredt. Kjør på full effekt i 20-sekunder, og sjekk om du har fått riktig sprøhet. Gjenta til du er fornøyd.

Når vi snakker om snacks - du må prøve denne supersunne kikert-snacksen. Ikke bare er den lekende lett å lage, du kan smakssette akkurat som du vil, og det vil garantert imponere at du kan trylle fram såpass eksotisk snacks (som i tillegg er fullt av proteiner og kostfiber).

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer