Sjekking

Har Tinder og Happn gjort folk mer kresne?

Jo større utvalg vi har, jo mer kravstore blir vi.

SJEKKE-APP: Der vi før hadde gitt folk en sjanse til å vise sine beste sider, har vi i dag allerede avfeid dem på bakgrunn av deres Tinder-profil. Har vi blitt for kresne? Foto: Scanpix/NTB
SJEKKE-APP: Der vi før hadde gitt folk en sjanse til å vise sine beste sider, har vi i dag allerede avfeid dem på bakgrunn av deres Tinder-profil. Har vi blitt for kresne? Foto: Scanpix/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Ikke han, ikke han, men han! 

I dag sveiper vi oss kjapt og enkelt gjennom sjekkemarkedet direkte fra telefonene våre, og vi viser ingen nåde for hva stempler som «godkjent» og «ikke godkjent».

Vi går rett og slett rundt med en buffet av date-klare menn og kvinner i lomma, og vi tar kun til takke med det beste

EKSPERT: Sexologisk rådgiver Siv Gamnes. Foto: Privat
EKSPERT: Sexologisk rådgiver Siv Gamnes. Foto: Privat Vis mer

Der vi før hadde gitt folk en sjanse til å vise sine beste sider, har vi i dag allerede avfeid dem på bakgrunn av deres Tinder, eller Happn-profil. 

Har vi blitt for kyniske og kresne når det kommer til sjekking?

Gjør disse appene det faktisk vanskeligere å treffe «den rette?»

LES OGSÅ: Er du lei av Tinder og nettdating?

Kan bli svært overfladisk

– Kresen er kanskje ikke det ordet jeg ville brukt, for litt kresen synes jeg man bør være uansett.

- Men man blir kanskje mer overfladisk, sier Siv Gamnes, spesialist i Sexologisk rådgiving, til KK.no.

Med sjekke-apper og nettdating baserer vi tross alt våre avgjørelser på bakgrunn av bilder og den lille informasjonen man har valgt å gi om seg selv.

Og i løpet av kort tid har vi sveipet til høyre eller venstre.

– Vi tar jo avgjørelsene utelukkende på bakgrunn av profilbildet, og har bestemt oss i løpet av få sekunder. Det blir jo svært overfladisk, forteller hun.

Når man møter noen i det virkelige liv tar man seg gjerne litt mer tid til å bli kjent. Kanskje har han et sjarmerende smil og en herlig latter som smitter over på deg og holder deg interessert lenge nok til at du ser hvilken flott fyr han er. 

LES OGSÅ: Slik blir du en dating-ekspert

TEKNOLOGI: Med internett og teknologi har vi fått flere fristelser, og vi skifter partnere langt oftere enn før. Foto: Scanpix/NTB
TEKNOLOGI: Med internett og teknologi har vi fått flere fristelser, og vi skifter partnere langt oftere enn før. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

Sjarm og glimt i øyet er tross alt noe du vil kunne gå glipp av dersom du kun henger deg opp i profilbildet hans på en sjekke-app.

– I tillegg viser man jo bare sine beste sider på slike profiler. Selv ville jeg jo valgt det beste bildet, og fokusert på mine beste kvaliteter for å selge meg inn. Det er jo et salgsmarket, forklarer sexologen.

LES OGSÅ: Jakter single kvinner for millionærer

Bruk tid på å bli kjent

I dag er sjekkemarkedet langt større og mer tilgjengelig enn det var før. Vi har tross alt tilgang til hele verden fra sofakroken. Og kanskje lar vi oss ubevisst påvirke av denne nye, og overfladiske måten å sjekke på.

- Vi blir kanskje litt påvirket av dette salgsmarkedet. Dersom du er svært bevandret i denne nettdating-verdenen kan det nok fort skje at man tar med seg denne tilnærmingen ut i det virkelige liv, sier Gamnes.

Det at sjekkemarkedet er større i dag enn før, er likevel ikke bare positivt. Det kan også gjøre det enda vanskeligere å velge.

KOM DEG UT: Ifølge Korsvik kan vi med fordel bli mer aktive på sjekkefronten i det virkelige liv, og ikke bare på internett. Foto: Scanpix/NTB
KOM DEG UT: Ifølge Korsvik kan vi med fordel bli mer aktive på sjekkefronten i det virkelige liv, og ikke bare på internett. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

- Si at du har 70 treff på profilen din, og du tar en date med én person. Så er det lett å lure på om de 69 andre kan være bedre. Du ser ikke skogen for bare trær, forteller hun.

Når det er sagt kommer det selvsagt an på hva man er ute etter, og hva som er din agenda. Er du kun ute etter litt uskyldig flørting og moro kan sjekke-appene være en ideell plattform, men er du ute etter noe langvarig og seriøst kan det være lurt å utvide horisonten.

- Jeg tror ikke det er umulig å finne seg en partner ved hjelp av slike apper, det finnes sikkert noen lykkelige historier her. Men de fleste har nok andre forventninger til denne formen for sjekking, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer