Langt

Hårakutten

Har du kronisk dårlige hårdager? Her er rådene som redder lokkene.

Foto: Astrid Waller
Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har du langt hår som er slitt og uten spenst?
Har du bestemt deg for å la håret vokse må du ikke glemme å ta ekstra godt vare på det. Selve vekstprosessen er en påkjenning for håret, og du kan ikke unngå slitasje. Hår som vokser et år eller mer, ser nesten alltid matt og trist ut, sammenliknet med et kort hår som regelmessig stusses. Splittede hårtupper og flisete, ujevnt hår er de vanligste problemene.

Tips:
Klipp tuppene hver sjette uke hvis du vil ha lengre hår. Friske tupper gjør at håret ser spenstigere og lenger ut.

Produkter:
L´Oréal Paris Elvital Nutri-Gloss inneholder sjampo, balsam, hårmaske og glanskrem. Produktene inneholder perleproteiner som gjør håret blankt, lett og luftig.

Har du hår som ser trøtt og glansløst ut?
Mye styling, føning, sol og ulike former for forurensning sliter på alle slags hårtyper, og selv ikke den mest robuste hårkvalitet klarer bestandig påkjenningene. Bor du i en storby er håret ekstra utsatt. For å bli kvitt den matte, triste overflaten og få håret til å se friskt og velstelt ut igjen, kreves ingen spesialtilpassede produkter, bare riktig stell.

Tips:
La håret få hvile fra kunstig varme så ofte du har mulighet, og dropp all styling i slappe helger.

Produkter:
Sebastian Laminates Sheer er en serie produkter som er laget for å tilføre håret fuktighet, som skaper bevegelse og liv i håret, og gir en fantastisk glans.

Har du naturlig blondt eller bleket hår?
De fleste blonde, skandinaviske hår er fine og tynne. Fint hår har en smalere hårkjerne, som er svakere og har lettere for å brekke. Fint hår har også en tendens til å bli uregjerlig og flokete. Er håret ditt bleket får du også det samme problemet, ettersom blekeprosessen er tøff for håret ditt. Blondt eller bleket hår er ofte porøst, matt og tungt.

Tips:
Fint hår skal vaskes og behandles som silke, bruk derfor ekstremt milde produkter. Aldri slit og dra i et vått, tovete hår.
Produkter:
Cutrin Sensitive har kommet med serien Catch the Colour, som skal ta spesielt vare på blondt eller helt grått hår. Produktene gir tetthet, volum og hold til fint, luftig hår, og bevarer lyset i håret.

Er du brunette eller rødtopp?
Både brunt og rødt hår kan lett få en grå hinne. Grunnen kan være mye kalk i vannet eller rett og slett feil hårpleieprodukter. Har du farget håret rødt eller brunt kan det lett blekne og bli matt. Den opprinnelige fargetonen mister helt enkelt intensiteten, og hårfargen trenger et kosmetisk løft.

Tips:
Har du farget håret i en brun eller rød nyanse, eller har innfargede striper, bør du aldri utsette håret for direkte sollys. Det ødelegger glansen i håret.

Produkter:
John Friedas serier Brilliant Brunette og Radiant Red inneholder flere ulike sjampoer og balsamer, pluss en rekke glansfremhevende produkter.

Har du farget hår eller striper?
Enten du har farget håret ditt hos frisør eller gjort det hjemme, så krever håret ekstra mye etterpå. Prosessen er anstrengende ettersom den åpner hårstrået og gjør det sårbart. Din preparerende og porøse hårkvalitet er eksempelvis i akutt behov for fuktighet og beskyttelse, men også av rent kosmetiske elementer så fargen kommer til sin rett.

Tips:
Du oppnår alltid best resultat om du velger en farge som ligger nær din egen hårfarge. To nyanser opp eller ned blir nesten alltid penere enn en helt ny og annerledes farge.

Produkter:
Kérastase Reflection-serien har sjampo, balsam, hårmaske og en glanskrem. Produktene omslutter hvert hårstrå med styrkende fibre som skaper glans. Redken Colour Extend-serien inneholder sjampo og balsam, og fire fargeforsterkende produkter for etterbehandling og styling. Produktene bevarer fargen og gjør håret glansfullt.

Har du brusete, glansløst hår
som er vanskelig å temme?

Brusete hår kan være utrolig stilig og effektfullt hvis det behandles riktig. Men utemmet, vilt bronsehår som lever sitt eget liv og legger seg i alle retninger er bare slitsomt. Dessuten er denne hårtypen som regel veldig tørr og glansløs.

Tips:
Denne hårtypen trenger ofte en hel serie produkter for å bli samarbeidsvillig. Sats på produkter fra samme serie, slik at du får utnyttet synergieffekten.

Produkter:
Tigi S-Factor-serien består av sjampo, balsam, hårkur og flere ulike stylingprodukter. Produktene gjør håret mykt, glansfullt og lettere å håndtere.

LES OGSÅ:
Hjemmespa for håret
Bildespesial - Høsthåret

L’Oréal Nutri-Gloss sjampo (kr 40/250 ml) og hårmaske (kr 50/250 ml). Foto: L'Oréal Nutri-Gloss sjampo og
L’Oréal Nutri-Gloss sjampo (kr 40/250 ml) og hårmaske (kr 50/250 ml). Foto: L'Oréal Nutri-Gloss sjampo og Vis mer
Cutrin Catch the Colour sjampo (kr 125/200 ml) og balsam (kr 125/150 ml).
Cutrin Catch the Colour sjampo (kr 125/200 ml) og balsam (kr 125/150 ml). Vis mer
Sebastian Laminates sjampo (kr 220/250ml), Shaper Mega Hold Hair Spray (kr 100/50ml) og Drops Liquid Polish (kr 350/50ml). Foto: Sebastian Laminates sjampo og
Sebastian Laminates sjampo (kr 220/250ml), Shaper Mega Hold Hair Spray (kr 100/50ml) og Drops Liquid Polish (kr 350/50ml). Foto: Sebastian Laminates sjampo og Vis mer
Radiant Red fra John Frieda sjampo og balsam (kr 80/250 ml) og et serum som skal forsegle fargen (kr 90/50 ml). Foto: Radiant red fra JOhn Frieda
Radiant Red fra John Frieda sjampo og balsam (kr 80/250 ml) og et serum som skal forsegle fargen (kr 90/50 ml). Foto: Radiant red fra JOhn Frieda Vis mer
Kérastase Shine Revealing Shampoo (kr 175/250 ml) og Protective Polishing Cream (kr 190/125 ml).
Kérastase Shine Revealing Shampoo (kr 175/250 ml) og Protective Polishing Cream (kr 190/125 ml). Vis mer
Smoothing Shampoo fra Tigi S-Factor (kr 250/200 ml) og Smoothing Lusterizer (kr 280/200 ml).
Smoothing Shampoo fra Tigi S-Factor (kr 250/200 ml) og Smoothing Lusterizer (kr 280/200 ml). Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer