Helse & Livsstil

Hårete menn? Nei takk

Kroppshår er ikke tiltrekkende, mener unge kvinner i Europa.

Glatt ideal: Bør menn være hårløse - for enhver pris?
Glatt ideal: Bør menn være hårløse - for enhver pris? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
På oppdrag fra elektronikkselskapet Philips har Fitness First og Carat Insight målt unge menneskers holdning til kroppshår i Norden, Nederland, Tysland, Italia og Spania. For hårete menn er resultatene nedslående: kun 1 prosent av kvinnene mellom 20 og 35 år mener at menn med mye hår på kroppen er tiltrekkende. Bare 13 prosent sier at de synes kroppshår er et tegn på mandighet.

Muligens tar også gutta konsekvensen av den hårfiendtlige holdingen - spesielt de nordiske mennene. Blant nordiske menn mellom 20 og 35 hadde nemlig flere enn åtte av ti barbert vekk kroppshåret.

- Etterspørselen etter produkter til mannlig hårfjerning øker stadig, sier Karin Pauli, produktansvarlig for Grooming & Beauty hos Philip, i en pressemelding.

Litt hår på brystkassa kan nok fortsatt passere, men hår på ryggen ser ut til å bli møtt med et bestant «nei takk» fra kvinner. 74 prosent av de nordiske kvinnene mellom 20 og 35 svarte nemlig at de ikke liker hår på ryggen.

Hva mener du? Barbert eller buskete? Si din mening i forumet!


LES OGSÅ:
  • Ta barten med te  • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer