Hår

Hårfargene som gir nytt liv til ansiktet

Feil hårfarge gjør deg gusten og grå.

Rose Byrne har lysnet håret ved å gi det honningfargede striper over en karamellfarget grunnfarge. De lyse, nøytrale stripene reflekterer lyset godt og får øynene til å stråle. Foto: REX/Broadimage/All Over Press
Rose Byrne har lysnet håret ved å gi det honningfargede striper over en karamellfarget grunnfarge. De lyse, nøytrale stripene reflekterer lyset godt og får øynene til å stråle. Foto: REX/Broadimage/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare frisyrevalget som kan gjøre at du ser eldre ut. Det å velge feil hårfarge kan tappe liv og glød fra ansiktet ditt, og du kan fort se matt, gusten og grå ut.

Faktisk kan feil hårfarge få deg til å se 20 år eldre ut.

For å velge riktig farge må du huske på at blondt ikke bare er blondt – og brunt ikke bare er brunt. Det finnes uendelig mange nyanser. Det er et hav av forskjellige muligheter.

Dette vet selvsagt kjendisstylistene og - frisørene, men likevel ser man rett som det er at også de bommer på hårfargen.

LES OGSÅ: Finn din perfekte blonde farge

Kjendisenes lekre fargeendringer

Kjendisene er altså ikke fredet fra dårlige frisyrer og dårlige fargevalg. Heldigvis, kan du kanskje si.

Men når kjendisene får hjelp til å gå fra en farge som gjør dem gustne og grå til en som får huden til å gløde og øynene til å stråle, er det masse inspirasjon å hente. Allure.com har samlet en oversikt over kjendiser som helt klart har forbedret hårefargen sin.

Se bare på disse forvandlingene:


LES OGSÅ: Neida, hun har ikke klippet håret

Prøv naturlige farger

Når håret eldes, blir det porøst, mindre glansfullt og grått, og mange tyr til hårfarge. Men velg naturlige nyanser, og framkall ungdommelig glød ved hjelp av gode pleieprodukter for farget hår – begrens bruken av stylingprodukter og varmeredskaper, råder ekspertene.

Kanskje enda vanskeligere enn frisyrevalget, er nemlig fargevalget. Mange tviholder på fargen de hadde da de var yngre, selv etter at de begynner å få grått hår. Det kan se både hardt og unaturlig ut, så ikke vær redd for å la naturens gang få spille inn når du velger hårfarge.

– Når det gjelder hårfarger, anbefaler jeg mest mulig naturlige hårfarger, har André Auster, kreativ leder hos Auster Academy, tidligere fortalt KK.no.

LES OGSÅ: Slik redder du hårfargenStjeler glød

– Feil hårfarge stjeler all glød fra huden din, og du vil se sliten og dradd ut. Det kan få deg til å se 20 år eldre ut, sier frisør og fargeekspert Ann-Christin Nilsen til KK.no i en tidligere artikkel.

Det gjelder å finne en naturlig farge som er flatterende til din hudtone.

Husk også at veldig mørke farger kan se harde ut og framheve rynker og fine linjer i huden.

Å bruke bare én farge på alt håret ser også unaturlig ut. Prøv heller noen lysere striper, særlig nær ansiktet. Både grunnfargen og stripene bør dog være av den naturlige varianten.

LES OGSÅ: Superkjappe måter å style håret på

RIKTIG ALDER: Det blonde håret er mye mer tidsriktig for Kelly Osbourne. (Men dropp gjerne etterveksten!) Foto: All Over Press
RIKTIG ALDER: Det blonde håret er mye mer tidsriktig for Kelly Osbourne. (Men dropp gjerne etterveksten!) Foto: All Over Press Vis mer
NATURLIGE TONER: Julia Roberts.  Foto: All Over Press
NATURLIGE TONER: Julia Roberts. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer