Helse & Livsstil

Heller dette enn store muskler

Et trekkplaster for kvinner.

VIL HA HUMOR: Kvinner foretrekker humor fremfor store muskler fordi det å le sammen styrker følelsen av trygghet og samhold. Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com
VIL HA HUMOR: Kvinner foretrekker humor fremfor store muskler fordi det å le sammen styrker følelsen av trygghet og samhold. Foto: 6PA/MAXPPP/colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Menn må diske opp med mer enn to stearinlys på et bord og et par svulmende biceps hvis de vil sjarmere damene. Det må humor til, skriver Fri.dk, basert på en undersøkelse som den danske datingsiden Q500.dk har utført blant sine medlemmer.

Blant annet ble medlemmene spurt om hvor viktig humor er i et forhold og hvor viktig det er at en fremtidig partner har samme humor som en selv. Resultatet av undersøkelsen viste at kvinnene satte humor enda høyere enn menn og ti prosent flere kvinner enn menn mente også at lik humor i et fremtidig forhold var svært viktig.

 • Har dere sær humor? Da gjør dere noe riktig

 • Styrker samholdet

  Men hvorfor er humor så viktig for kvinner egentlig? Ifølge Tina R. Kilburn, psykolog, datingekspert og daglig leder på Q500.dk til Fri.dk så er noe av grunnen til det at det å le sammen symboliserer felleskap, ansvarsfølelse og trygghet - tre viktige ting for kvinner.

  - Sosialt sett så har kvinner lettere for å slappe av og skape en god stemning. Rent evolusjonært er det også kvinnene som skal sørge for samholdet i familien. Samhold betyr nemlig overlevelse - og samhold oppnår man gjerne gjennom netopp humor, kommenterer psykologen.

  Les også: Dette er drømmemannen
  Les også: Slike mannfolk vil stadig flere kvinner ha
  Les også: Stygge menn gjør deg lettere gravid

  Humor frem for store muskler

  Q500.dks konklusjoner støttes også av en ny amerikansk bok som blir utgitt den 29.september, Why women have sex – sånn forstår du den seksuelle motivasjonem, fra eventyr til hevn og alt som finnes i mellom.

  I den skriver forfatterne at kvinner tenner langt mer på humor enn på store muskler. Han må gjerne være bredskuldret og litt muskuløs, men han trenger altså ikke å pumpe seg opp. På samme måte er det at kvinner overvurderer hvor tynne de tror at de må være.

  2343 kvinner og 2426 menn deltok i undersøkelsen.

  Kanskje ikke så rart siden lykkelige par har det til felles at de har sin egen form for særegne humor? Mer om det kan du lese her.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer