Sex

Heller hundetur enn sex

Noen skylder på hodepine. Andre skylder på at de må lufte bikkja.

Blant de seksuelt aktive, viser det seg at det må en hel del planlegging til for å få til en hyrdesstund. Foto: Colourbox.com
Blant de seksuelt aktive, viser det seg at det må en hel del planlegging til for å få til en hyrdesstund. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Å si nei til sex er en menneskerett, og er noe de aller fleste av oss helt sikkert har gjort en eller annen gang. Men det er ikke bare manglende lyst og hodepine vi skylder på.Tro det eller ei, men det at Fido trenger en spasertur er blandt de vanligste unnskyldningene vi bruker for å si nei til sex, ifølge en uvitenskapelig undersøkelse gjort i USA.
 • Dette ødelegger sexlysten
 • Ta sexlivet til nye høyder
 • Slik vekker du dyret i ham
 • Test: Hvor lysten er du?
I en nasjonal telefonundersøkelse gjort av det amerikanske forskningssenteret, Consumer Reports National Research Center, er de tre vanligste årsakene til at vi sier nei sex søvnmangel, helseproblemer og manglende lyst. Men også samvær med familiens barn eller husdyr og jobben er blant unnskyldninger vi også bruker, når vi ikke har samme planer i hodet som partneren vår. Det skriver danske Jyllands-Posten.Samtidig ser ikke finanskrisen ut til å ha gått ut over sexlysten til folk, ifølge WebMD.

Seks av ti hadde sex i 2008

Ifølge det amerikanske magasinet har finanskrisen tatt sexlysten fra kun en av fem av oss. Undesøkelsen ved det amerikanske forskningssenteret ble utført tidligere i år. Resultatene baserer seg på telefonintervjuer av 1.000 menn og kvinner mellom 18 og 75 år. Bare seks av ti av de spurte hadde sex i løpet av hele fjoråret. Om det henger sammen med at nesten seks av ti av de spurte er gifte eller samboende, eller at halvparten av de spurte har hjemboende barn under 18 år, opplyses det ikke om. Men noe kan tyde på at det er en sammeheng, da flesteparten av de spurte skyldte på trøtthet og behovet for søvn. Her alle unnskyldningene:
 • For trøtt eller vil sove: 53 prosent
 • Har det ikke bra/har helsproblemer: 49 prosent
 • Har ikke lyst: 40 prosent
 • Må passe på barn eller ta seg av kjæledyr: 30 prosent
 • Må jobbe: 29 prosent
Grunnen til at prosentsatsene sammenlagt gir mer enn 100 prosent er fordi de spurte kunne velge mer enn et svar da de skulle oppgi grunner til at de sa nei til sex.Undersøkelsen viser også at:
 • Blant de seksuelt aktive, viser det seg at det må en hel del planlegging til for å få til en hyrdestund. 45 prosent sier de har planlagt et tidspunkt å ha sex med partneren sin. Sju prosent av denne gruppen sier de har brukt en elektronisk kalender eller mobiltelefon for å minne dem om tidspunktet.
 • 20 prosent av de seksuelt aktive som planlegger å ha sex, sier de har skulket unna jobben for å holde en avtale om å ha sex. Ni prosent har kansellert en legetime for å heller bruke tiden på å ha sex med partneren sin. Les også: Får fri for å ha sex
 • Ikke overraskende så viser undersøkelsen at nesten 60 prosent av de seksuelt aktive mennene tenker på sex minst en gang om dagen, sammenliknet med bare 19 prosent av de seksuelt aktive kvinnene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer