Mor

Heller nettet enn mor

Tenåringsjenter spør heller venner på nettet enn mødrene sine om råd.

Foto: Clover
Foto: Clover Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Bare 25 prosent av de spurte i en undersøkelse forteller at mamme er den første de snakker med når de har private problemer eller spørsmål. Når tenåringene lurer på noe om seksualitet, skole, vennskap eller forhold, foretrekker de å søke råd i sosiale nettforum framfor å spørre sin egen mor om råd. Undersøkelsen, som er gjengitt i britske Daily Mail, er gjort Gilette. I alt tusen mødre med tenåringsdøtre ble intervjuet i undersøkelsen.- Det er mulig at tette mor-datter-forhold ikke er så vanlig nå lenger som før. En viktig del av dette forholdet er å gi emosjonell støtte og gode råd, sier familierådgiver Sandra Scott til Daily Mail.

Større avstand i dag

Jentene som vokser opp nå, har dermed et annet forhold til mammagenerasjonen. Hos de spurte mødrene, kom det fram at de hadde vokst opp med et tettere og mer intimt forhold til sine egne mødre. Der var tallenes tale en helt annen - hele 55 prosent av mødrene kunne spørre sine mødre om personlige temaer da de vokste opp.
 • Dette lyver kvinner om
 • Seksuelt frustrerte fruer
 • Kvinner er kvinner verst
 • Intime emner vanskeligst

  Til tross for en mammagenerasjon som er vokst opp med p-piller, rock og «Kvinne, kjenn din kropp», syntes en femtedel av de spurte mødrene fortalte at de syntes det var pinlig å diskutere personlige temaer med døtrene sine. Vansker knyttet til seksualitet, abort, kjønnsykdommer og narkotika er de temaene det samtales minst om. - Mangel på åpen og tydelig kommunikasjon mellom mødre og døtre blir en hinder, som på sikt vil føre dem lenger og lenger fra hverandre. I en slik situasjon er det ikke rart at jentene heller snakker om følelsene sine med fremmede eller kjente på nettet, sier Sandra Scott.

  - Ikke vær redd for å være usikker

  Hele 22 prosent av de spurte mødrene ante ikke hvordan de skulle gi råd til tenåringsdøtrene sine. - Enkelte teamer er vanskelig å snakke om for alle. Viser du din egen usikkerhet, kan det hjelpe tenåringen til å åpne seg opp. Ikke la flauhet være til hinder for å prate. Bruk det heller som en inngangsport til en god samtale, sier Sandra Scott.LES OGSÅ:
 • Unngå nettflausene
 • Klikker seg rett til køys
 • Kvinner skyr nettsex
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer