Er du aktiv når du har sex, kan du forbrenne 300 kalorier i løpet av en halvtimes runde i høyet. - Det er ingen tvil om at sex er god trening. Oppbyggingen mot en orgasme være svært god kardiovaskulær trening for lunger og blodomløpet, sier gynekolog Laura Berman til helsenettstedet mozon.no. Ikke bare er det god trening, orgasme er også flott for deg som vil ned i vekt - under orgasmen øker nemlig nivået av serotonin, noe som demper sultfølelsen og appetitten. Orgasme kan forebygge og hjelpe mot så vidt forskjellige ting som inkontinens, menssmerter, søvnproblemer, stress, infeksjoner og spenninger i kroppen.Hva skjer når du får orgasme? Hjertet slår fortere, og du puster fortere, for å skaffe drivstoff til muskelsammentrekningene. Hormoner som endorfiner og oxytocin (ofte kalt «kjærlighetshormonet») strømmer ut i kroppen og høyner opplevelsen. Blodet strømmer mot underlivet for å skape en spenning som til slutt utløser muskelsammentrekningene som oppstår under orgasmen. Musklene i bekkenet trekker seg sammen, fra 3-15 ganger med 0,8 sekunders mellomrom. Det er dette vi opplever som selve orgasmen. Utskillelsen av endorfiner under orgasmen gir høyere smerteterskel og forebygger depresjoner. I tillegg frigjøres det lystfremmende hormonet dopamin.Bare rundt en tredjedel av alle kvinner får orgasme ved vanlig samleie alene. De resterende - altså flertallet - trenger stimulering av klitoris i tillegg. Omlag en femtedel av alle kvinner har problemer med å oppnå orgasme i det hele tatt, men kun en svært lav prosentandel er fullstendig ute av stand til å få det.De vanligste orgasmetypeneKlitorisorgasme: den aller vanligste orgasmetypen. Oppnås, som navnet antyder, ved stimulering av klitoris og området rundt. G-punktsorgasme: g-punktet må stimuleres lenge og med jevnt og passe hardt press. G-punktet er plassert 4-5 cm inn i den fremre skjedeveggen. Det er denne typen orgasme som kan føre til kvinnelig ejakulasjon. Vaginalorgasme: oppstår normalt bare dersom penis (eller sexhjelpemiddel) er langt inne i skjeden og presser på livmorhalsen. (Kilder: mozon.no, helsenett.no, db.no)
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger