Helse & Livsstil

Helsunn helgekos

Sofaliv foran tv-en i helgene trenger ikke være helt usunt. Prøv noen sunnere utgaver av tv-snacksen.

Helsunn helgekos
Publisert
Sist oppdatert
Velger du smartere i butikken når du handler til helgen, får du bedre og sunnere godsaker som du kan spise med god samvittighet.

Balsamicobær
Utnytt bærsesongen for hva den er verdt.

1 dl blåbær
1 dl bringebær
1 bl multer
Balsamicoeddik
Evt. litt honning

Legg bærene lagvis et et stort glass eller en dessertskål, og drypp litt balsamicoeddik over hvert lag. Synes du ikke bærene er søte nok, kan du bruke litt honning i tillegg - hell en teskje honning i glasset eller skålen før du legger i bærene, og vri det hele rundt noen ganger slik at innsiden får et tynt lag med honning. På den måten blir søtheten godt fordelt på bærene.

Avkledde bondetupper
Helseriktig matutgave av den tradisjonsrike desserten.

2 epler
4 fullkornknekkebrød
3 dl lettyoghurt naturell, evt. med smak etter ønske
Kanel
Noen mandler

Skrell eplene, fjerne kjernehusene og skjær dem i tynne skriver. Ikke la dem ligge lenge, da blir de brune. Eventuelt kan du klemme en sitron over dem, så holder de seg friske i fargen en stund ekstra. Legg knekkebrødene i en pose og posen inni et kjøkkenhåndkle. Bruk hammer eller lignende og slå på bylten til knekkebrødene er knust i passe store biter. Dryss litt kanel på eplene. Legg epler, knekkebrød og yoghurt lagvis i en dessertskål. Avslutt med et lag youghurt og strø over noen hakkede mandler. Kan spises både som snacks og som måltid.


Appelsinis med sjokolade
Lag din egen saftis.

6-8 søte appelsiner
50 gram mørk sjokolade, helst 70%
Ispinneformer

Sett de tomme ispinneformene i fryseren. Press appelsinene og sil eller plukk bort eventuelle steiner. Litt fruktkjøtt er bare godt i. Smelt sjokoladen i vannbad. Tøm litt sjokolade i hver ispinneform og rull dem rundt så sjokoladen fordeler seg. Det skal bare være et tynt lag. Sett formen tilbake i fryseren til sjokoladen er frossen. Hell i appelsinsaften, sett i pinnene og sett det hele i fryseren. Ispinnene blir veldig friske, og kombinasjonen appelsin og mørk sjokolade er veldig god. Synes du det blir litt for lite søtt, kan du bruke littegrann sukker, et par teskjeer honning eller litt søtningsmiddel.

Sugen på noe salt?
Potetgull er ikke sunt, uansett om det er laget med mindre fett eller et anstrøk av fullkorn. Er du saltsugen, finnes det bedre alternativer. Prøv for eksempel et par biter spekeskinke pakket rundt litt galiamelon - men pass på så det ikke blir for mye. Er du ikke så glad i søte godbiter generelt, kan nøtter være et godt alternativ. De inneholder mye sunt fett og er bra for kroppen din hvis du spiser med måte.

 • Slil velger du riktige nøtter

 • Friske bær trenger ikke mye hjelp før de blir reneste konfekten.
  Friske bær trenger ikke mye hjelp før de blir reneste konfekten. Vis mer
  Sunne varianter av gamle klassikere er en god ting.
  Sunne varianter av gamle klassikere er en god ting. Vis mer
  Ferskpresset appelsinjuice kan brukes til mye mer enn frokostdrikk.
  Ferskpresset appelsinjuice kan brukes til mye mer enn frokostdrikk. Vis mer
  Nøtter er et godt alternativ til potetgullet.
  Nøtter er et godt alternativ til potetgullet. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer